Kakšen kozarec vina in drugih napitkov se bo seveda našel brez problemov, a glavna tekoča stvar v Žeji je brez dvoma oljčno olje. Ko gre za trdnejše sestavine, pa poleg jagenjčka in kozlička izpod peke ter tagliate s še manj dvoma riba in druge morske živalce, ki krožnike krasijo v glavnih jedeh ter v predjedeh, kot je ribja juha iz jastoga, škampov in bele ribe ali brancinov karpačo, ki ga lahko izberete po pozdravu paštete iz oljk. Sveže je v Žeji, če vprašate prvega moža gostilne Igorja Loverčiča, prva zapoved: »Mi se ne izpostavljamo in ne odkrivamo tople vode. Pri nas so glavne sveže surovine in oljčno olje. Tiste stranke, ki želijo dobiti svežo in korektno pripravljeno ribo, pridejo k nam, ker vedo, da bodo dobile dobro ribo, oljčno olje in kozarec vina, in to je to,« je neposreden Primorec, ki s svojo ženo Barbaro, šefinjo kuhinje, v Žejo vabi tako domače kot tuje goste, med katerimi so predvsem Avstrijci in Italijani, ki napolnijo skoraj polovico gostilne. »Italijan pride čez mejo, če bo dobil tisto, česar nima doma. In mi to imamo, to je naša prednost in na to karto igramo že 23 let.« Prvih deset let od teh 23 let so gostilno vodili oče, mama in on, ko je k hiši prišla nevesta, pa je kuhinjo prevzela ona in hitro dokazala, da si je Igor izbral »ta pravo«.