1. razlog: grejejo vas

Pa kaj, če puščajo dlako za seboj? Vam bo vsaj toplo. Pravzaprav zelo toplo, saj je njihova telesna temperatura običajno za stopinjo ali dve višja od naše, kar pomeni, da so odlični spremljevalci za dolge mrzle zimske noči. Si že predstavljate, kako se boste stisnili k svojemu kosmatincu?

2. razlog: odlični so za prekrivanje hrupa

Potrebujete nekaj, kar bo vašo pozornost odvrnilo od nadležnih zvokov, ki jih pozno v noč povzročajo sosedje? Sicer lahko kupite posebno napravo, ki bo z različnimi zvoki prekrila motnje – ali pa v posteljo preprosto spustite svojega psa. Zvok, ki ga bo spuščal, sicer ne bo podoben tihemu škrebljanju dežja ali bučanju valov, ampak tudi njihovo enakomerno dihanje je odlično za prekrivanje zvokov iz okolja. Spet boste spali kot dojenček!

3. razlog: olajšajo nam stres

Ste že kdaj slišali za terapijo s psi? Psi so odličen terapevtski pripomoček, ki ga strokovnjaki s pridom uporabljajo pri različnih vrstah terapij za zmanjševanje stresa in napetosti. Ker je odsotnost stresa eden najpomembnejših pogojev, da lažje zaspimo, bo malce »crkljanja« v objemu vašega kosmatinca popolna večerna sprostitev, ki ne bo koristila le spanju, temveč tudi življenju na splošno.

4. razlog: pomagajo pri zdravljenju depresije

Oziroma vsaj olajšajo njene neprijetne simptome … Vas zanima, kako? Ljudje, ki se bojujejo z depresijo, se pogosto počutijo osamljeni in neljubljeni – si lahko zamislite boljše zdravilo kot brezpogojno ljubezen, ki jo psi nudijo svojim lastnikom? Tako intimno povezavo je z ljudmi včasih precej težje najti, psi pa so vedno na voljo, da nam s svojim vlažnim smrčkom pomagajo prebroditi najtežje čase.

5. razlog: so odlični čuvaji in zaščitniki

Psi so odlični čuvaji in zaščitniki, tako da bodo prav gotovo poskrbeli za občutek varnosti, ki ga ljudje potrebujemo, da zvečer mirno zaspimo. Večji ko je kuža, bolje vas bo znal zaščititi, je pa seveda tudi res, da bo zahteval več prostora (in več hrane). Sami boste morali poiskati pravo ravnotežje med velikostjo in kakovostjo nočne zaščite …

6. razlog: preganjajo nespečnost

Raziskave so pokazale, da spanje s psom v isti postelji lahko prežene nespečnost – seveda ne vedno in ne za vse ljudi, vsekakor pa se splača poskusiti, kaj pravite? Le kaj lahko izgubite? Pridobili boste sicer nekaj pasjih dlak na rjuhi, vendar se za možnost dobrega spanca splača tvegati.

7. razlog: pomagajo vam, ko gre kaj narobe

Mediji so polni zgodb o psih, ki so svoje lastnike rešili pred požari, vlomilci, smrtjo zaradi zdravstvenih težav (tako da so opozorili bližnje) in podobno, tako da je psa najbolje imeti tik ob sebi, kaj pravite? Vsi psi sami po sebi sicer niso kot Lassie ali Rin Tin Tin, zato jih boste najprej morali malce zdresirati, vendar se vam bo trud nekega dne (ali noči) morda bogato poplačal!

8. razlog: zjutraj na tleh ne boste več našli kupa dlake

Ta kup bo seveda pristal na vaši postelji, vendar rjuhe zlahka očistimo – sesanje vseh talnih površin v stanovanju zgodaj zjutraj preden se odpravite v službo pa ni najbolj prijetna aktivnost. Najbrž se strinjate?

9. razlog: srečnejši so, če lahko spijo z vami

Ne prav vsi, večina pa jih ima zagotovo raje, da so ves čas v neposredni bližini lastnika – tudi ponoči. In če bo vaš štirinožni prijatelj srečen, boste srečni tudi vi – dve muhi na en mah! Dogovorjeno torej – vaš Fido bo odslej spal pri vas v postelji. Vaš partner se bo sicer moral malce prilagoditi, vendar lahko vedno kupite še večjo posteljo …

Vir: www.dormeo.net