S 34-letnim dolgoletnim reprezentančnim vratarjem Kristanom, ki je bil v zadnji sezoni brez kluba, so v Ljubljani sklenili dveletno pogodbo. »Nekje je treba začeti in vratar je srce ekipe. Robert lani ni igral, imel pa je veliko željo po nadaljevanju kariere. Veseli me njegov prvi cilj, ki je uvrstitev v reprezentanco Slovenije. Zaveda se, da bo moral za to trdo delati, mi pa se bomo trudili, da mu omogočimo primerne razmere in mu pomagamo pri tej želji,« je dejal predsednik HK Olimpije Tomaž Vnuk dejal na današnji skupščini kluba v dvorani Tivoli.

Za zdaj še ni mogel govoriti o drugih okrepitvah, želi si, da bi imeli vsaj 90 odstotkov postave za člansko moštvo do konca junija. Pri sestavi ekipe bodo skušali pridobiti predvsem svoje nekdanje igralce, ki so pozneje igrali tudi za HDD Olimpijo; nekaj bo igralcev domačega kluba, Vnuka pa veseli tudi sodelovanje z zaloškima kluboma Playboy Slavija in Slavija Junior, s katerim bodo omogočili igranje predvsem generaciji hokejistov do 20 let.

Poleg igralcev je potrebno sestaviti tudi trenersko ekipo

Prav tako za zdaj še ni znano, kdo bo prvi trener ekipe. »Prvi trener za zdaj še ni določen, v strokovnem kadru bo zanesljivo Andrej Brodnik. V kakšni vlogi, kot glavi trener ali kot pomočnik, pa bomo skušali določiti do konca meseca,« pojasnjuje Vnuk.

Na skupščini kluba so poleg sprejetja programa dela in sprejemanja poročil zadnje sezone (končali so jo z izgubo 11.500 evrov, a je, kot je zagotovil Vnuk, pozitiven društveni sklad še vedno 32.000 evrov in niso nikomur nič dolžni) v programu dela za sezono 2017/18 predvidena ustanovitev gospodarskega društva v okviru HK Olimpija, ki bo skrbelo za člansko selekcijo v tekmovanju AHL, s tem pa so omogočili finančno neodvisno delovanje mlajših in članske selekcije.

Za delovanje te v alpski ligi oziroma za ustanovitev gospodarskega društva bodo morali v klubu do konca meseca zagotoviti 550.000 evrov, finančna sredstva bodo po Vnukovih besedah zagotovili ob podpori mesta in s pomočjo sponzorskih vložkov.