Za srbskim teniškim igralcem Novakom Đokovićem je še en neuspešen turnir v tej sezoni. Včeraj je namreč v četrtfinalu največjega peščenega turnirja na svetu brez dobljenega niza priznal premoč Dominicu Thiemu. Avstrijec je bil boljši v vseh teniških prvinah, imel pa je predvsem večjo željo po zmagi. Dominic Thiem je z uvrstitvijo v polfinale ponovil lanski uspeh. V svojem šestem letošnjem dvoboju na pariškem pesku se bo pomeril z Rafaelom Nadalom, prvim favoritom turnirja, ki je včeraj odigral le deset iger. Dobil jih je osem, nato pa mu je rojak Pablo Carreno-Busta dvoboj predal.

 Đoković je možnost za morebiten uspeh zapravil v prvem nizu, v katerem je imel pri vodstvu s 5:4 na servis tekmeca dve zaključni žogici za zmago. Niz se je končal v podaljšani igri, v kateri se je po 73 minutah veselil zmage Avstrijec. V nadaljevanju je Đoković dobil le še tri od dvanajstih iger, v zadnjem nizu celo nobene. Od turnirja, na katerem je branil lansko lovoriko, se je Đoković poslovil s sklonjeno glavo. Težko je verjeti, da se bo hitro pobral, pa čeprav bo čez tri tedne v Wimbledonu na tretjem turnirju največje četverice v sezoni znova med favoriti.

Wawrinka pripravljen na maščevanje

Stan Wawrinka je proti Marinu Čiliću upravičil vlogo favorita in dokazal, da je igralec za največje preizkušnje. Potem ko je imel za seboj z izjemo turnirja v Ženevi povprečno peščeno sezono, v Parizu igra kot prerojen. Predlanski zmagovalec se bo v jutrišnjem polfinalu pomeril z Andyjem Murrayjem, ki je bil v najkvalitetnejšem dvoboju četrtfinala boljši od Keia Nišikorija. Japonec je odigral najboljši peščeni dvoboj v tej sezoni, a je Murray pokazal, zakaj je številka 1 svetovnega tenisa.

»Dvoboj sem odigral natanko tako, kot sem si želel. Lani sem v Parizu kot branilec lovorike v polfinalu izgubil proti Andyju Murrayju. Odigrala sva nekaj izjemnih dvobojev in mislim, da bova še enega. Pripravljen sem nanj,« je optimističen Stan Wawrinka. »Stan letos v Parizu še ni izgubil niza, kar kaže, da je odlično pripravljen. Kaj lahko storim? Borim se ter dam vse od sebe, da ga premagam,« pred četrtim zaporednim polfinalnim dvobojem na Roland Garrosu napoveduje Andy Murray.

Preobrat Simone Halep

Dvoboj dneva je bil v ženski konkurenci, v kateri se je Simona Halep izvlekla iz brezna. Romunka je proti Ukrajinki Elini Svitolini zaostajala s 3:6 in 1:5 ter bila na pragu poraza. V podaljšani igri prvega niza je rešila zaključno žogico, v tretjem nizu pa ni izgubila niti igre. »Elina Svitolina je igrala odlično. Potrpežljivo sem čakala na svojo priložnost in jo k sreči dočakala. Imela sem tudi nekaj sreče,« je priznala Simona Halep. Tretja igralka sveta se bo v današnjem polfinalu pomerila z drugo igralko sveta Čehinjo Karolino Pliskovo, ki je včeraj premagala še zadnjo domačo igralko v posamični konkurenci Caroline Garcia.

 Naključje se je poigralo z današnjim ženskim polfinalnim parom, v katerem se bosta pomerili Švicarka Timea Bacsinszky in Latvijka Julija Ostapenko. Obe namreč danes praznujeta rojstni dan, Latvijka dvajsetega, Švicarka pa osemindvajsetega. Na svetovni teniški lestvici za zdaj igrata stransko vlogo, saj je Švicarka 31., Latvijka pa 47. igralka sveta. Medtem ko Timea Bacsinszky svoje največje uspehe že več let dosega na peščenih podlagah, Latvijka navdušuje s hrabrostjo, s katero si je kot najstnica priborila največji uspeh kariere. Že danes in v soboto, ko bo na sporedu ženski finale, ga lahko kot dvajsetletnica precej nadgradi. V drugem polfinalu se bosta pomerili včerajšnji zmagovalki, Simona Halep in Karolina Pliskova.