Prejšnji teden so se v Bruslju srečali voditelji 28 članic Nata, bolj kot uradni del pa je rumene medije seveda zanimal spremljevalni program, predvsem tisti, ki so ga v Bruslju organizirali za partnerice in partnerje voditeljev. Medtem ko so tuji mediji poročali predvsem o udeležbi Gauthierja Destenaya, moža luksemburškega premierja Xavierja Bettela, se je na spremljevalnem programu zgodila tudi manjša slovenska prevlada. V muzeju, posvečenem slikarju Reneju Magrittu, sta se namreč družili Sevničanka Melania Trump in novo dekle premierja Mira Cerarja, Šentjurčanka Mojca Stropnik. Predsednik vlade je po tem srečanju povedal, da sta ameriška prva dama in njegova partnerka našli pristen človeški stik in imeli ob tem zelo prijeten pogovor, ki je pripeljal do še enega vabila Melanii v Slovenijo. Po znanih podatkih Mojca Stropnik v Slovenijo ni povabila nobene druge prve dame.

Eva Irgl s počepi nad Boruta Pahorja

Mojca Stropnik in Melania Trump svojima partnerjema pomagata krojiti mednarodne odnose, domači politiki pa se posvečajo predvsem svojemu telesu in vrtu. Med najbolj športne politike se poleg predsednika Boruta Pahorja po poročanju revije Suzy uvršča Eva Irgl, ki so jo razglasili za najbolj fit slovensko političarko. »Eva Irgl je pri 40 letih videti odlično, saj z uravnoteženo prehrano in redno telovadbo skrbi za lepo postavo in zdravje.« V reviji so sklenili, da to morda potrjuje govorice, da naj bi se tudi Eva Irgl odločila za kandidaturo na predsedniških volitvah in tako tudi na političnem, in ne samo na telovadnem parketu postala resna konkurenca Borutu Pahorju.

Še vedno odmeva tudi glasbeni debi Janeza Janše, ki je zarepal v skladbi Martine Prevejšek, Zbudi se, Slovenija, vendar pa Pahorjev ali kak drug rapersko-politični odgovor še čakamo.

Zakaj Švab, Tozon in Plestenjak še niso poročeni?

Pereče vprašanje o zakonskem stanu treh najbolj zaželenih slovenskih estradnikov so odprli v reviji Avenija, v kateri so na naslovnici tokrat izpostavili pevca Modrijanov Blaža Švaba, člana Čukov Jerneja Tozona in popevkarja Jana Plestenjaka. Vsi trije namreč veljajo za lomilca ženskih src, a hkrati še vedno niso našli pravih izbrank. O razlogih so v reviji zapisali: »Recimo, da gre za teorijo zarote, v kateri je vse tri junake podkupila obveščevalna služba, da bodo ohranjali svojo javno samskost in s tem podžigali Slovenke, da bi sanjarile o njih, ko bi občevale z janezi, zaradi česar bi bili ti bolj samozavestni, češ, poglej, kako izjemen ljubimec sem.« Ob vseh drugih govoricah, tudi teh, da imajo vsi trije rajši moške, se nam zdi to še najbolj verjetna razlaga.

Sploh ker rumeni mediji vztrajno poročajo, da vsi trije veliko razmišljajo o tem, da bi si ustvarili družino. Ko je zanosila Švabova sovoditeljica Darja Gajšek, se je dolgo časa ugibalo, ali ni morda oče prav modrijan. Voditeljica je pozneje povedala, da je oče nekdo drug, Švab pa se je ob novici od sreče razjokal. V reviji Nova ta teden poročajo o tem, da si je Tozon ob spremljavi neznanke na nedavni prireditvi menda razneženo ogledoval otroka svoje soplesalke v oddaji Zvezde plešejo in se s tem morda izdal, da si tudi on želi naraščaja. O Plestenjakovih željah pa smo se lahko prepričali sami, in sicer na podelitvi viktorjev. Tam se je, ko smo ga prosili, naj se slika z oboževalko, pošalil, da samo v primeru, če mu bo rodila otroke. Dotična je roditeljsko ponudbo za zdaj zavrnila, se je pa vseeno lahko slikala z estradnikom.

Andrej Stare ima novo

Če ljubezni ne najdejo najbolj zaželeni moški slovenske estrade, pa gre bistveno bolje športnemu komentatorju Andreju Staretu. Ta je bil še nedavno zaljubljen v gostinko Mojco Javh, nekdanje dekle Mira Senice, tokrat pa so v reviji Zvezde zapisali, da ima Stare že novo izbranko, o čemer jih je menda obvestil kar sam. »Andrej je namreč že nekaj časa v zvezi s televizijsko producentko in dolgoletno sodelavko s Televizije Slovenija, Mico Puc Ornik«, ki je ob Staretu stala tudi v dneh po operaciji sive mrene.

Dišavnice in vrtnice Alenke Bratušek

Tudi Alenka Bratušek na svojem instagramu rada objavi kakšno fotografijo svojih športnih podvigov, največkrat gre za pohod v hribe, rada pa tudi vrtnari. Fotografije z vrta je objavljala že v času, ko je bila predsednica vlade, motiviko pa je ponovila prejšnji teden, ko je objavila fotografijo, na kateri vrtnari v majici I feel Slovenia. V reviji Suzy so zapisali, da ima nekdanja premierka manjši vrt za domačo hišo v Kranju, kjer si najraje zbistri misli. »Imamo nekaj dišavnic v skalnjaku in nekaj sadja ... Čeprav zveni kot obrabljena fraza, me to delo res sprošča, in pravo veselje je gledati, še bolj pa uživati v svojih pridelkih,« je povedala Alenka Bratušek, ki je še posebno ponosna na svoje vrtnice.

Jelena Karleuša slekla mladega Blagneta

V rubriki otroci slavnih se nadaljujejo poročila z maturantskih plesov, tokrat je bila na vrsti Lina, hči štiridesetletnega frizerja in igralca Rada Muleja. Ta je ob dogodku za revijo Zvezde povedal, da je bil na hčer ponosen kot pav, skupaj pa sta plesala tako valček kot račke. Ponosni oče se je mladini pridružil še na zabavi po uradnem delu, ta pa se je končala popoldne naslednjega dne.

Precej divje življenje se obeta tudi Kristijanu Blagnetu, sinu pevke Helene Blagne. Nedavno se je odpravil na koncert Jelene Karleuše, kjer ga je pevka povabila na oder. Nekateri ob tovrstnih povabilih dobijo priložnost, da zapojejo z nastopajočimi, Karleuša pa je mladega Blagneta na odru kar slekla, in to do spodnjic. »Kristijan je samozavestno pokazal svoje športno telo, ki ga je zgradil med treningi košarke, ter s sproščenostjo in odločnostjo, da se povsem prepusti plavolaskimi domišljiji, navdušil občinstvo in si prislužil ogromen aplavz«, poročajo v Suzy. Njegova mati si je baje ob zgodbi rekla: Ah, ti najstniki.