Upravni odbor Univerze v Ljubljani (UL) je s štirimi glasovi osmih navzočih članov za predsednika izvolil dekana fakultete za farmacijo Boruta Božiča. Ker tudi kandidat za rektorja prihaja s področja naravoslovja – za to mesto se poteguje le dekan fakultete za elektrotehniko Igor Papič – to pomeni, da bo vodstvo univerze po novem trdno v rokah predstavnikov naravoslovja in tehnike.

Naravoslovci proti družboslovcem

Izvolitev Boruta Božiča je mnoge presenetila, saj je rektor UL Ivan Svetlik za predsednika UO predlagal drugega kandidata: profesorja na FDV in nekdanjega obrambnega ministra Antona Grizolda, ki pa je dobil le tri glasove. Tretji kandidat, profesor na pravni fakulteti Rajko Pirnat, ki je kandidiral sam, je dobil enega. Po drugi strani pa to, da je največ glasov dobil dekan fakultete za farmacijo, vendarle ne preseneča, saj v 9-članskem upravnem odboru, ki odloča o gospodarsko-finančnih zadevah univerze, sedijo kar

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.

nagradna igra