Pevska diva Helena Blagne se je zaradi svojega nekdanjega moža Mitje Zamana ta teden znašla na sodišču. Zaman jo namreč toži za 150.000 evrov in trdi, da je ves čas zakona »služil milijone«, kupoval krznene plašče in uredil stanovanjski položaj, sama pa naj ne bi nikoli vprašala, od kod mu denar, so poročali na 24 ur. Heleno Blagne v postopku proti Mitji Zamanu zastopa odvetnik David Sluga, znan tudi kot Tomaž iz filma Poletje v školjki. Ta nam sicer dodatnih pojasnil po telefonu ni želel dati, je pa v omenjenem prispevku dejal, da naj bi Zaman v drugih sodnih primerih zatrjeval, da ga preživlja Helena Blagne. Naslednja obravnava bo junija.

Bo Miro Mojco zaprosil za roko?

Helena Blagne je imela konec tedna koncert z Dunajskimi dečki v SNG Maribor, kjer sta jo po pisanju revije Zvezde poslušala tudi do ušes in čez zaljubljena premier Miro Cerar in Mojca Stropnik. V reviji so zapisali, da Cerar svojo partnerico kljub številnim obveznostim redno obiskuje v Mariboru, glede na to, da ves večer ni izpustil njene roke, pa so ugibali, ali jo bo morda zaprosil za roko.

Nikoli pa za roko svoje izbranke ni zaprosil predsednik države Borut Pahor, ki je na spletu objavil 30 let staro fotografijo sebe in odvetnice Tanje Pečar. Ob fotografiji je zapisal, da sta že 30 let neperfekten par, v rumenem tisku pa so si to razlagali s Pahorjevim citatom, da je človek, ki ima zelo rad samoto, in da je hvaležen Tanji, ker je to razumela od prvega trenutka. Zapisali so še, da se par nikoli ne prepira, niti glasu ne povzdigneta drug nad drugim: »Skupaj preživljata več časa, kot sta ga včasih, in se imata lepo.«

Poslanec po novem sam lika srajce

Stvari se spreminjajo tudi v gospodinjstvu Pahorjevega kolega, njegovega nekdanjega asistenta, danes pa poslanca v državnem zboru Matjaža Nemca. Ker njegova žena Iryna Osypenko Nemec tekmuje v oddaji Zvezde plešejo, je po poročanju revije Nova, ki je novico označila za »sočno«, zdaj sam poprijel za več opravil. »Matjaž mi stoji ob strani in me spodbuja. Zdaj gre večkrat v trgovino po hrano, pospravi stanovanje, tudi zlika si srajce,« je moževe sposobnosti, da skrbi sam zase, opisala manekenka.

Manekenka Tina Gaber, ki je nekoč skrivala svoje razmerje z Janom Plestenjakom, prijateljevala pa je tudi z nekdanjim ministrom Patrickom Vlačičem, ki ji je nekoč sredi noči natiskal seminarsko nalogo, ima novega fanta. To je Klemen Nicoletti, poslovnež s svojim nepremičninskim podjetjem, ki je svojo izbranko pred kratkim peljal na nepremičninski gala dogodek v Monaku.

Milan Kučan na Alpski sagi

Eni v Monako, drugi v Mengeš. Nekdanji predsednik republike Milan Kučan je svojo ženo Štefko Kučan za prvi april peljal v Špas teater, kjer sta si ogledala nov muzikal Alpska saga. Muzikal je nastal po glasbi skupine Agropop, glavno vlogo v njem pa ima Tilen Artač. Ob njem prepevajo še Ana Maria Mitić, Jernej Čampelj in Kristina Mišović. Zakonca Kučan sta se pred šaljivo premiero fotografirala z Alešem Klinarjem, avtorjem glasbe.

2Cellos pričakuje naraščaj, Hajdi mož samo pogleda, pa je noseča

Kmalu bo očka postal Luka Šulić iz dvojca 2Cellos, saj s svojo novo izbranko Tamaro Zagoranski, s katero sta se spoznala šele pred letom in pol, pričakujeta otroka, poročajo Zvezde. V Lady pa so zapisali, da drugega otroka pričakuje plavalec Peter Mankoč, čigar žena Triin bo rodila poleti. Novo psičko je posvojila Jadranka Juras, glasbenica in borka za pravice živali. Po smrti ovčarke Kaje sta se z možem odločila za novo ovčarko, Kofi.

Da bi spet zanosila, pa se malce boji pevka in podjetnica Hajdi Korošec Jazbinšek. Ta je za zvezdniško revijo povedala, da je trenutno sredi novega projekta, prodajalne z otroškimi stvarmi. Pevka, ki je zaslovela kot deklica s skladbo Naš kuža, je pred kratkim rodila drugega otroka, zdaj pa upa, da je mož med redkimi skupnimi trenutki ne bo preveč gledal, »saj jo je mož samo pogledal, pa je že bila noseča«.

Uršula Cetinski vznemirjena in iz sebe zaradi Janše

Direktorica Cankarjevega domaUršula Cetinski je z revijo Suzy delila nekaj spominov na 80. leta prejšnjega stoletja, ko je delala na Radiu Študent. »Takrat smo bili na Radiu Študent prave zvezde. Tam smo tudi stanovali, sploh nismo šli domov, taksiji so nas zastonj vozili po Ljubljani, ljudje so nam v podporo nosili hrano in pijačo. Pa tudi nam se je zdelo, da počnemo nekaj revolucionarnega.« Najbolj ji je v spominu ostal dogodek, ko je prva v Sloveniji v studio sporočila, da so izpustili četverico Janša, Borštner, Tasić in Zavrl. »Bila sem tako vznemirjena in iz sebe, da mi je sodelavec rekel, da moram pol ure sedeti pred studiem, da se pomirim.«

So šle puške brez težav čez mejo?

Za isto revijo se je svojega najbolj neprijetnega dogodka v življenju spominjal novinar in igralec Janez Usenik. Ta je povedal, da so nekoč njegovi prijatelji v tujini kupili puške airsoft, ki se jih uporablja v športne namene za simulacijo bitke, podobno kot na paintballu. Prijatelji so šli po puške v tujino, ker pa takrat Slovenija še ni bila članica EU, je Usenika zanimalo, ali je bilo na meji kaj težav. Zavrtel je številko in vprašal, ali so šle puške brez težav čez mejo, na drugi strani pa je sogovornik samo prekinil zvezo. Usenik je ugotovil, da je klical napačno številko in nekoga resno prestrašil, sam pa se je nato še nekaj časa bal, da ga bo zaradi klica iskala policija.

Zaradi golote letel iz službe

Neprijetne preteklosti se je v reviji Zvezde spominjal tudi igralec Jure Ivanušič, ki ga je dejstvo, da ni nudist, nekoč stalo službo. Kot je povedal, bi moral pred leti v gledališču odigrati vlogo cesarja, v kateri bi moral nastopiti gol. »Ker sem odklonil, so me odpustili,« je povedal. Vendar pa svoje odločitve ne obžaluje, saj pravi, da na odru ne bo nikoli nastopal gol.