Minuli teden so rumene medije zanimale predvsem nepremičnine slavnih, med drugim svojo hišo v Slovenski Bistrici prodaja nekdanji smučar Rene Mlekuž, ki se po devetih letih ločuje. Poleg resnih življenjskih premikov znanih smo lahko izvedeli, da si je Boštjan Remic, morda tudi zaradi hipnoze, omislil bolj norčavo pričesko, saj je po novem postrižen na »nekoč popularno gobico«, v 33. leto življenja pa je nekoliko travmatično zakorakal Damjan Murko, ki so ga na zabavi zasuli s konfeti, ki se jih že od malega boji. Med eno od otroških maškarad so mu namreč prišli v usta in nos, da je komaj prišel do sape. Neljubo situacijo je na zabavi rešila njegova žena, ki mu je konfete na hitro otresla s las.

Gorski zdravnik prihaja v Slovenijo

Potem ko je nadaljevanka Gorski zdravnik navdušila televizijsko občinstvo in sprožila množična potovanja v Alpe, kjer si turisti in turistke ogledujejo snemalna prizorišča, bo zdaj glavni igralec serije Hans Sigl skušal ponoviti Esmeraldo. Sredi marca naj bi se namreč oglasil v Sloveniji, pred tem pa ga je spoznala urednica revije Avenija Petra Kancler. Ta je za revijo Zvezde povedala, da jo je kot žensko strašno zanimalo, kakšen je Sigl v živo, ali je tako umirjen, prijazen in šarmanten kot v seriji ali je morda že postal zvezdniško ohol.

»Drage moje dame, odkrito moram priznati, da je v resnici še boljši – če je to sploh mogoče! Kljub vsej slavi in priljubljenosti je Hans ostal prizemljen in skromen – ko se seveda prebiješ do njega,« je navdušeno poročala urednica, ki je bila z igralcem »dogovorjena v raju: pred slovito ordinacijo, ki jo poznamo iz serije«. Je precej višji, kot je pričakovala, navdušil pa jo je tudi njegov smisel za humor. Igralec naj bi se sicer po 40. letu nekoliko umiril, med drugim pa naj bi posnel tudi serijo zvočnih meditacijskih posnetkov.

Slavko Bobovnik z zbirateljem ženskih aktov

Med dogodke z najbolj elitno udeležbo v prejšnjem tednu lahko zagotovo uvrstimo predstavitev knjige Petra ČeferinaPrepoznava. Odvetnik je vanjo uvrstil kratke zgodbe, ki so nastale na podlagi sodnih spisov, ki jih je zbral v 50 letih svoje odvetniške kariere. Kot je povedal Danici Lovenjak za revijo Suzy, gre za zgodbe, ki bodo vznemirile bralce pa tudi nekatere državne oblasti. Poleg vsebine sta z Danico Lovenjak pokramljala tudi o opremi njegove spalnice, kjer ima zbirko ženskih aktov, med katerimi je tudi fotografija partnerice Rije. Na vprašanje, koga poleg nje še spusti v spalnico, je odgovoril, da gospodinjsko pomočnico, ko pospravlja.

Svojo peto knjigo je Čeferin predstavil v restavraciji Maxim, kamor so ga med drugimi prišli obiskat Janez Škrabec, Brane Rončel, Zoran Janković in Monika Zupanc Jelinčič, pogovor z odvetnikom, ki bo prihodnje leto dopolnil 80 let, pa je povezoval nekoliko mlajši voditelj Odmevov in Dnevnika ter prejemnik številnih viktorjev in gongov popularnosti Slavko Bobovnik. Da sta se s Čeferinom dobro ujela, dokazujejo tudi fotografije iz zaodrja.

Đuro ureja vrt, Plestenjaka nadzira mama

Iz sveta nepremičnin znanih smo ta teden v reviji Nova lahko prebrali, da ima poleg Jana Plestenjaka v Strunjanu svoje počitniško prebivališče tudi njegova mama Dora, na katero naj bi bil Plestenjak zelo navezan. Novinarki Nove je hiško uspelo najti po več mesecih iskanja, skrita naj bi bila med oljkami in trtami. Plestenjakova mama naj bi se sicer pogosto sprehodila tudi na drugo stran strunjanskega hriba, kjer prebiva njen sin, in pogledala, ali je vse okoli hiše v najlepšem redu.

Okolico svoje primorske hiše naj bi te dni urejala tudi Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro, ki že več let počitnikujeta v Fiesi. Na parceli naj bi zasadila kar nekaj novih dreves, ki naj bi sčasoma zakrili pogled na bazen ob vili. Ko smo ravno pri Đuru, njegovo predstavo Đurologija sta si pred kratkim ogledala Alenka Bratušek in njen mož Mitja Cvjetičanin, ki so ju rumeni mediji »zasačili« ob točilnem pultu Cankarjevega doma. Novinarja Uroša Slaka pa so videli v družbi štirih prijateljic, s katerimi je na balkanske ritme poplesaval v lokalu v BTC.

Ceca samska, Severina na sodišču z bivšim

Potem ko se je v njeno hišo v bližini stadiona Crvene zvezde zaradi poledice zaletel avtobus, smo o Ceci tokrat izvedeli, da uživa samsko življenje. Šaljiva srbska estradnica naj bi potarnala, da si fanta ne more najti, saj se nihče ne želi fotografirati in kazati novinarjem, poročajo v reviji Lea.

O podrobnostih s sodne obravnave, na kateri sta zadeve v zvezi s skrbništvom urejala Severina in njen bivši mož Milan Popović, pa smo lahko brali v reviji Zvezde. Nekdanji par naj se med obravnavo ne bi niti enkrat pogledal, s sodnico pa so se posvetili tudi Severinini prijavi, ko je trdila, da ji je bivši mož skušal vzeti otroka, saj ga je domov pripeljal deset dni po dogovorjenem datumu. Popović se je zagovarjal, da je sin zbolel, Severina pa se mu ni oglašala na telefon. Sodnica je določila ponovno obravnavo, Severina in Popović pa sta se po obravnavi odpravila na pijačo »v lokal, vendar vsak v drugega«.