Le v Sloveniji je nasedel z obema nogometnima projektoma v Kopru in Olimpiji. V koprski klub je vstopil, ker je na slovenski obali iskal poslovno priložnost, in spori okoli tega, kdo je komu kaj dolžan, še danes niso rešeni. Tudi v Ljubljani ne deluje le v nogometnem klubu,  ampak skuša kovati zaslužek tudi z nakupi nekaterih nasedlih gradbenih projektov. Iz tega sklepamo, da ga zanima predvsem profit. 

Vložek štirih milijonov evrov, ki ga je Mandarić pozno pomladi leta 2015 plačal  Rastoderju za nakup Olimpije, je povrnil v pol leta, čeprav ob prihodu v Ljubljano klub ni imel niti svinčnika, pisalne mize, poslovnih prostorov…  Po zgolj pol leta v Ljubljani je Mandarić začel služiti s prodajo igralcev. Z odhodom Andraža Šporarja v Basel 3,8 milijona evrov in Nigerijca Ezekiela Hentyja v moskovsko Lokomotivo 5,5 milijona evrov.

Tedaj je bilo tudi konec nogometne logike in začel se je kadrovski cunami. Mandarić se je od decembra 2015 do danes podpisal pod kar 17 kadrovskih sprememb glede trenerja in športnega direktorja. Po dvakrat je odpustil  trenerja Marijana Pušnika in športnega direktorja Ranka Stojića, po enkrat pa trenerje Marka Nikolića, Rodolfa Vanolija  in Luko Elsnerja ter športnega direktorja Nenada Protego.  Vsaka predčasna prekinitev pogodbe je strošek, saj imajo s klubom večletne pogodbe. A Mandarić pravi, da bo naredil tudi še deset menjav, če bo to potrebno za uspeh. Potem ko je po naslovu jesenskega prvaka 2015 odletel Pušnik, je Olimpija po burni pomladi po 21 letih osvojila naslov državnega prvaka, a tudi ekspresno hitro razprodala šampionsko moštvo, katerega temelje je s svojim kadrovanjem postavil Mile Ačimović, športni direktor v času vladavine Rastoderja.

Olimpija je v očitni krizi vodenja kluba ter izbire strokovnega kadra in igralcev. Zimska odpuščanja slovenskih fantov in nakupi tujcev so bili strateška napaka. Športni direktor Ranko Stojić, ki mu je Mandarić dal preveč pooblastil, je lomastil po klubu. Brezkompromisno se je vtikal v delo trenerja Elsnerja, ki je bil ob poniževanjih nespametno tiho. Nemogoče je bilo pozimi hitro uigrati ekipo, novih igralcev je bilo enostavno preveč.  Igralci, ki so bili predstavljeni kot velike okrepitve, so povsem zgrešeni nakupi.  Večina jih je v Ljubljano prišla oživit svojo kariero, potem ko niso bili v tekmovalnem ritmu,  ali zaslužit ob koncu kariere. Da je njihova pripravljenost izjemno slaba, razkriva dolg seznam poškodovanih.   Prišli smo da absurda, da ima Olimpija spomladi več trenerjev, kot je osvojila točk.

Vse menjave pri igralcih povzročajo zmedo, Mandarićevo početje pa je  zgolj metanje denarja skozi okno. Ker je prvenstvo izgubljeno, je pokalno tekmovanje priložnost, da rešijo sezono. Če trener Safet Hadžić preskoči Maribor v pokalu, bo morda dobil kredit do konca sezone. Če bo Olimpija izpadla še v pokalu, je verjeten scenarij, da bo Mandarić odpustil samega sebe tako, da bo poleti odšel iz kluba.