Šampionske Olimpije ni več. Prenovljena zasedba državnih prvakov je na domači spomladanski premieri doživela hladen tuš proti Rudarju, ki je v Stožicah slavil s 4:2. Velenjčani so zapravili priložnost, da bi še z višjo razliko odpihnili nebogljeno Olimpijo. Ljubljana je zdaj v pričakovanju reakcije predsednika Milana Mandarića, ki je znan po naglih zamenjavah. »Verjemite mi, da v tem trenutku nisem razpoložen za daljši pogovor. Tovrstni porazi me zelo bolijo, saj jih nisem vajen. Nisem zgolj jezen, pač pa tudi razočaran,« so bile prve besede Milana Mandarića.

Športni direktor kluba in arhitekt spremenjenega moštva Ranko Stojić je od blizu spremljal nemoč ljubljanskih nogometašev, saj se je s tribune VIP prvič preselil na klop, kjer ima trener Luka Elsner očitno vse manj avtoritete. Stojić je Elsnerju sinoči vneto dajal napotke, Olimpija pa je bila podobno kot teden dni prej v Ljudskem vrtu brez idej in kombinatorike na sredini igrišča, kjer se močno pozna odsotnost odpisanega Roka Kronavetra. Nobenega dvoma ni, da Olimpija s kopico novincev še vedno ni uigrana, zato se ji lahko zgodi, da bo predčasno končala boj za naslov prvaka. Trenutno ima Maribor tri točke prednosti, a bo šele jutri odigral tekmo z Gorico, ki jo je v soboto zvečer odplaknilo močno deževje.

Rudar je sinoči v Stožicah odgovoril na vroče vprašanje, koliko kakovosti je Olimpija dobila z okrepitvami med zimskim prestopnim rokom. V ljubljanskem moštvu je puščalo na vseh straneh, zmedena sta bila tudi osrednja branilca Nemanja Mitrović in Branko Ilić, ki sta gostujočim napadalcem dovolila preveč prostora. Trinajst krogov pred koncem prvenstva se je močno zatresel stolček trenerja Luke Elsnerja, a glede na dogajanje v zadnjih treh mesecih ne nosi največje odgovornosti za polomijo. Ko je Rudar danes sprožil alarm v Stožicah, je bil njegov pogled mračen.

»Dejstva so kruta, kakor bo kruta tudi analiza tekme. Čeprav smo igrali z veliko energije, se ni izšlo. Razlogov za poraz je več. Manjkala je disciplina. Zakuhali smo si preveč golov in vseskozi lovili tekmeca,« je komentiral Luka Elsner. Na vprašanje, ali se boji za svojo službo, je odgovoril: »Jaz sem v tej zgodbi nepomemben. Žal mi je, da smo se oddaljili od tekme za naslov prvaka. Od vrha kluba pričakujem odgovor o svoji usodi.« Po koncu tekme se je še opravičil navijačem in v isti sapi dodal, da opravičilo ne bo prav dosti pomagalo.

Trener Rudarja Vanja Radinović je sijal od sreče ob visoki zmagi. »Igrali smo proti favoritu, a smo se Olimpiji vseeno enakovredno zoperstavili. Izkoristili smo svoje prednosti in nasprotnika ujeli na levi nogi. Nad zmago nisem presenečen. Počasi napredujemo in prepričan sem, da bo imel Rudar prijetno pomlad,« je komentiral. Ob tem dodajmo, da je Rudar na treh tekmah proti Olimpiji v tej sezoni še neporažen, saj je dosegel dve zmagi in remi brez golov.