Ko se je Avstrijec Stefan Kraft po zmagi v petek zvečer vrnil v hotelsko sobo, ga je na mizi pričakala steklenica šampanjca, darilo direktorja hotela, a je ostala neodprta. Danes je z veseljem nazdravil s šampanjcem. Z zmago na zadnji tekmi sezone z eno serijo, saj je drugo odpihnil premočan veter, je potrdil status vladarja letošnje zime. Dvakratni svetovni prvak iz Lahtija, veliki kristalni globus, mali globus za polete, zmagovalec norveške turneje z nagrado 60.000 evrov, svetovni rekord 253,5 metra v Vikersundu in tri minute rekorder Planice z 251 metri. Od lovorik, ki so bile na voljo, mu je najhujši tekmec Poljak Kamil Stoch speljal le zmago v skupnem seštevku novoletne turneje, kjer je Kraft zbolel, in rekord planiške letalnice 251,5 metra.

Potem ko je v Planici trikrat stal na najvišji stopnički in prav tolikokrat poslušal avstrijsko himno, se je čustveno zlomil in zajokal od sreče »Noro. Za konec sem naredil še en popoln skok, želel sem si povrniti rekord planiške letalnice, a ni bilo mogoče. Hvala strokovni ekipi, ki je opravila izredno delo, ko mi je pomagala do lovorik. Hvala tudi tekmecem, ki so naredili sezono zanimivo in zabavno, da sem užival,« je poudaril simpatični Avstrijec Stefan Kraft.

Poljak Kamil Stoch ni dajal vtisa razočaranosti, da ni drugič v karieri dvignil globusa v Planici. Iskreno je čestital najhujšemu tekmecu in velikemu prijatelju, nato pa s poljskimi navijači proslavljal prestižno zmago v pokalu narodov. Potem ko so slovenski skakalci v soboto na ekipni tekmi razočarali gledalce s petim mestom, so danes popravili vtis s šestim mestom Petra Prevca in osmim Jurija Tepeša. Točke so osvojili še Domen Prevc (17. mesto), Jernej Damjan (24., ob prekinitvi po osmih skakalcih v drugi seriji je vodil) in Anže Lanišek (25.).