Instagram Boruta Pahorja vedno bolj odmeva tudi v tujini. O njem se je pred časom razpisal bruseljski portal Politico, na mednarodni dan žensk pa še Guardian, kjer so si za naslov članka o njem izposodili napis z njegovega instagrama: Barbika, a ne baraba. Pahorja v njem primerjajo z Donaldom Trumpom, ki vlada na twitterju, a ta ni nič v primerjavi s Pahorjem, ki družbene medije aktivno uporablja že od leta 2012. Pahor po pisanju Guardiana sprejema tveganje, da bi ga označili za populista, hkrati pa meni, da obstaja razlika med negativnim in pozitivnim populizmom. Marko Rakar, politični svetovalec, ki so ga prosili za mnenje, je Pahorjevo komunikacijo označil za mehki populizem.

Cerar se sprošča z zelišči ministrice za zdravje

Premier Miro Cerar je za Lady razkril, kako poteka njegov dan. Vstane ob 5.30, potelovadi in si privošči kakovosten zajtrk. Nato pregleda urnik in prebere dnevno časopisje, pomembna gradiva in namesto kave spije domači čaj. Kot je povedal za revijo Lady, mu domače čaje pripravlja Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje.

Tragika Jana Plestenjaka

Morda bi čaj potreboval tudi Jan Plestenjak, saj smo v reviji Suzy lahko prebrali, da je imel takrat, ko so podeljevali žaromete, »grozljiv dan«. Najprej se je na prireditev, na kateri je nastopal in bil nominiran za nagrado, pripeljal z avtomobilom, a nikjer ni našel parkirnega prostora, zato se je sprl z varnostnikom.

Užaljen naj bi odšel domov, nato pa so ga morali dolgo prepričevati, da se vrne na generalko, po kateri je bil zaradi številnih nenadnih sprememb še bolj besen in spet na meji, da odide domov. Za finale mu je na prireditvi med poskakovanjem na odru spodrsnilo in zletel je med nominirance. Vse skupaj naj bi vendarle ublažila nagrada in poljub prijatelja Anžeta Langusa, njegovega basista.

Mami nabrati zvončke, moški se ga pa napijejo

Ob mednarodnem dnevu žensk so v reviji Zvezde znane moške vprašali, ali podarjajo rože. Sebastjan Cimirotič je povedal, da jih je nekoč poklanjal mami, pri nakupu pa je vedno prisluhnil nasvetom prodajalcev, »ki najbolje vedo, kakšne so smernice«. Selektor nogometne reprezentance Srečko Katanec je na enako vprašanje ponudil drugačen odgovor: »Ne maram temnih rož, raje izberem rumene, oranžne in rdeče, všeč so mi energične rože. Izberem pa jih sam in prodajalci pri tem nimajo nobene besede.«

Zmago Jelinčič ženi kupuje vrtnice, rumene ali bele, ki jih izbere sam, saj ga moti, ko mu prebrisani prodajalci skušajo vsiliti zelenje ali darilni papir, ne mara pa nageljnov, ti so po njegovem mnenju primerni le za 1. maj, kulturni praznik ali za na pokopališče. Po drugi strani pa se Andraž Hribar, ki rože prav tako izbira sam, spominja, da je bilo v njegovem otroštvu tako, da je mami za osmi marec moral nabrati zvončke, moški pa so se ga napili.

Na zaslonih spet Boris Kopitar

Potem ko so pred petimi leti na TV Slovenija nehali predvajati priljubljeno oddajo Glasbeni spomini z Borisom Kopitarjem, so v Novi razkrili, da Boris Kopitar, ki je znan tudi po svoji skladbi Žametne vrtnice, pripravlja novo narodno-zabavno oddajo na TV Golica. Njen naslov bo Ena po domače, kot se za voditelja, ki bo letos dopolnil 65 let, spodobi, pa mu v oddaji družbo dela mlada voditeljica Mina Pal, za katero so v reviji zapisali, da v sebi nosi otroško razigranost.

Sumljivo stisnjeni kolegici Helene Blagne

Helena Blagne, ki se pripravlja na ponovni koncert z Dunajskimi dečki v Cankarjevem domu, je za revijo Lady povedala, da je med njo in mladino ustvarjalna, dinamična in iskrena kemija, o drugih vrstah kemije na Heleni Blagne pa so se razpisali v reviji Suzy. V članku z naslovom Lepotni posegi na kubik so o Heleni Blagne zapisali: »Njen zadnji nastop je osupnil celo fotografe, ki so na zvezdniškem dekolteju opazili sumljivo stisnjeni kolegici in se hudomušno spraševali, koliko kubikov silikona se skriva v njih.« Dodali so še, da so bile na podelitvi žarometov s polnili podkrepljene tudi ustnice direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj ter da bi lahko na njenem obrazu našli sledi botoksa.

Obsijala jo je božja svetloba

Da so strani rumenega tiska tudi neizčrpen vir modrosti o ljubezni, pa dokazuje besedilo o Matjažu Javšniku v reviji Zvezde. Ta je slikovito opisal, kako je pred 25 leti spoznal svojo sedanjo partnerico. Pozvonil je namreč na vratih, kjer so iskali sostanovalca, odprla pa mu je Petra. »Bilo je podobno kot na baročnih slikah, ko te obsije božja svetloba. Tako je sončna svetloba obsijala njo, ko je odprla vrata. Pol leta me še razumela ni, saj sem prišel naravnost s Pohorja. Ampak energijo je pa čutila,« je povedal šaljivi igralec.

Naberju mora ženska dišati

O tem, kakšne ženske so mu všeč, pa je za revijo Suzy povedal letošnji zmagovalec Eme Omar Naber. Zanj je zelo pomembno, da mu ženska zadiši. Dodaja: »Rad imam majhna dekleta, morda zato, ker sam nisem ravno velik. Prsi mi ne pomenijo kaj dosti, zadnjica pa veliko. Všeč so mi temna dekleta, z velikim nasmehom in velikimi zobmi. Ne bi pa izbiral partnerice na podlagi zunanjosti.«