Predsednik vlade Miro Cerar se očitno odpira za rumeni tisk. Potem ko je razkril, da ima novo partnerico, smo ta teden lahko zasledili tudi več podrobnosti o njegovem zasebnem življenju. Izvedeli smo, da je bil nekoč sosed Aleksandra Čeferina, ko so Cerarjevi še živeli v Grosupljem, v Lei pa so se razpisali o premierjevih športnih navadah.

Cerar teče, Türk redno hodi na kolonoskopijo

Ker je predsedovanje vladi delo, ki človeku vzame precej časa, se Cerarjevi športni podvigi še ne morejo primerjati s podvigi Boruta Pahorja, je pa za Leo povedal, da mu kdaj uspe iti na sprehod ali tek. »Vesel sem, da lahko tečem skupaj z Mojco, saj je veliko lažje, če te nekdo malce priganja in spodbuja. Mojca je v mladih letih trenirala atletiko, zato je to zame še prav poseben izziv. Večkrat jo je težko dohajati,« je priznal zaljubljeni premier Miro Cerar.

Za svoje zdravje skrbi tudi nekdanji predsednik države Danilo Türk, ki je postal ambasador projekta Svit za zgodnje odkrivanje raka na debelem črevesu. Kot so poročali v Lady, je Türk opravil že tri kolonoskopije. Dodal je še, da si v teh letih raje kupi cenejši avto in več denarja nameni za zdravilišča in podobne stvari, ki lahko koristijo zdravju.

Erjavcu hčerki prepustili psa

Pred novo preizkušnjo je tudi slovenski zunanji minister Karl Erjavec, saj morata zdaj, ko sta obe hčerki odrasli, s soprogo sama skrbeti za družinskega psa, terierja Luna. Erjavec, ki se je s psom pojavil tudi v enem od predvolilnih televizijskih oglasov, pravi, da je Lun po »odhodu« hčerk postal njun sinko, saj z njim ravnajo tako kot z vsakim družinskim članom. »Vsakič ga vzamejo na smučanje, tudi na potovanja in morje. Seveda to lahko predstavlja dodaten problem«, saj je težko najti namestitev, kjer so psi dobrodošli, so zapisali v Novi.

Če bi držale novembrske govorice, da ena od Erjavčevih hčera prijateljuje s Sebastjanom Cimerotičem, bi imeli kar nekaj idej, kako bi se potencialni zet lahko prikupil ministru. Ko smo že pri Cimerotiču: njegovo nekdanje dekle Sabina Remar je po poročanju Lady diplomiralo.

Najprej v diskoteki Lipa spoznala taščo, potem šele moža

Kot dokazuje domači rumeni tisk, so pota ljubezni čudna in nepredvidljiva. V reviji Suzy so zapisali, da je novinarka Jerca Zajc Šušteršič najprej spoznala mamo svojega zdajšnjega partnerja, šele nato njega. »Jerca in Tomaž sta se pred leti srečala v zloglasni diskoteki Lipa, a je voditeljica prej kot svojega izbranca spoznala njegovo mamo. Sedanja tašča je namreč Jerco, ne vedoč, da bo nekega dne postala njena snaha, sredi noči iz diskoteke večkrat varno pripeljala domov, zato ni prav nič nenavadnega, da sta še danes izjemno povezani.« Ne glede na razplet te zgodbe mora človek ceniti ljudi, ki te ponoči varno pripeljejo z zabave.

Mlajši moški imajo več življenjske energije

V rubriki Lovke Danice Lovenjak v reviji Suzy je razloge, zakaj ima rajši mlajše moške, zaupala igralka in članica stranke TRS Lara Janković. Ta je povedala, da sama po sebi ni mahnjena na mlajše, »ampak se mi zdi, da je moja generacija preveč zamorjena, izgublja življenjsko energijo – saj se vsi staramo, tudi jaz potrebujem kakšen dan več za rehabilitacijo, ampak to ne pomeni, da ne zajemam življenja s polno žlico. Pri mladih me to navdušuje,« je povedala igralka, ki je Lovenjakovi priznala tudi, da je trenutno v zvezi z mlajšim moškim, ki tokrat ni igralec, je pa blizu.

Vesna Milek kot žena tajkuna

Na filmska platna prihodnji teden prihaja nov slovenski film Anina provizija. Kriminalna drama, ki govori o tajkunskih poslih in posledicah, ki jih ima kriminalistični postopek na družino, ima predvsem zanimivo igralsko zasedbo, saj so v njej kar nekaj vlog odigrali znani televizijski obrazi. Prvič se je v filmski igri preizkusila novinarka Vesna Milek, ki je na torkovi predstavitvi filma povedala, da igre ni študirala, ker ni bila sprejeta na AGRFT, zato se je tudi na vlogo pripravljala drugače, kot se profesionalni igralci in igralke. »Nisem imela nobene metode, niti časa, zato sem se odločila, da bom Ano odigrala kot sebe, le da z drugačno zgodovino in kontekstom.« Milekova je dodala, da ni bila nikoli poročena s tajkunom, zato si tudi z življenjskimi izkušnjami ni mogla pretirano pomagati.

Avdić se bolj kot v vlogi kriminalista znajde v vlogi bosanskega receptorja

Poleg Vesne Milek so v filmu še en znan televizijski obraz, Lado Bizovičar, ki je odigral vlogo družinskega odvetnika, ter dva radijska voditelja, Jana Morelj in Denis Avdić. Medtem ko se je radijka in vremenarka preizkusila v vlogi tožilke Katarine, je bil Avdić sprva, kot nekdanji policist, mišljen za vlogo kriminalista. A se v vlogi ni znašel: »Kriminalisti in policisti se ne obnašajo tako kot v serijah in filmih, ni tak način dela, tudi ne odvija se vse tako hitro, dramatično.« Avdića so pozneje poklicali z idejo, da bi morda lahko odigral receptorja v hotelu v Bosni, s čimer se je takoj strinjal. Prizor je posnel v enem večeru oziroma noči, saj je snemanje trajalo od osmih zvečer do petih zjutraj, zato je šel prvič v šestih letih v službo in odvodil jutranji program brez nočnega spanca. »Pa samo deset sekund sem bil v filmu. Na novinarski konferenci sem več govoril kot v filmu,« se je pošalil.