Po več mesecih ugibanj se je zdaj tudi uradno odprla sezona za novo članico slovenske estrade. Mojca Stropnik, ki je do nedavnega delala v kabinetu predsednika vlade, je od tradicionalnega sprejema za diplomatski zbor ob začetku leta na Brdu pri Kranju tudi uradno »ljubeča življenjska sopotnica« Mira Cerarja. Kot so zapisali v reviji Suzy, naj bi bila s premierjem par že od poletja, Cerar pa naj bi se za skoraj dve desetletji mlajšo odvetnico ogrel le nekaj mesecev po razhodu z Vesno Arnšek.

Predsednik ali varnostnik?

Medtem ko je ob Borutu Pahorju diplomate pozdravljala Tanja Pečar, pa so v isti reviji in na isti strani zapisali, da Pahor »obuja spomine na črno gazelo«. Pahor in Naomi Campbell, ki jima je skupno to, da sta oba nekoč delala v manekenskih vodah, sta se spoznala na pogrebu Nelsona Mandele pred tremi leti, Pahor pa je fotografijo z manekenko nedavno spet objavil na instagramu. »Črne gazele ni objel in je stisnil k sebi, in če ne bi vedeli, da ob njej pozira naš predsednik, bi ga z lahkoto zamenjali za njenega varnostnika,« so zapisali.

Spomine na preteklost obuja tudi Jan Plestenjak, ki je k snemanju novega spota povabil svoje nekdanje dekle Martino Kajfež, s katero sta pred 20 let veljala za sanjski par. V novem spotu bo nekdanja manekenka igrala Janovo ženo in mater njegovega otroka, zato so se rumeni mediji zatekli k enemu svojih ljubših prijemov, ko zgodbo iz skladbe ali spota predstavijo kot novico. Jan in Martina imata v spotu hčer najstnico, kar bi bilo mogoče tudi v resničnem življenju, če bi se zveza obdržala. No, Jan naj bi bil trenutno samski, je pa za Novo povedal: »Ko prideš na vrh hriba, si šele na dnu neba. Imeti otroka z osebo, ki jo ljubiš, je tisto, kar ti da krila, da zares poletiš.«

Še več golih fotografij Melanie Trump

Pri Novi, kjer so ta teden objavili štiri strani golih fotografij Melanie Trump, so o prvi dami, ki jo je nekoč na tekmovanju za obraz leta premagala prav Martina Kajfež, zapisali, da je Melania »resnično lepa in nedvomno najlepša ameriška dama doslej« ter da njene gole fotografije niso škodile njenemu možu ob izvolitvi za predsednika. So pa dodali, da obstajajo še takšne, na katerih je gola fotografirana s skandinavsko manekenko in modelom Emmo Eriksson, na fotografijah pa naj bi Skandinavka proti Melanii zamahovala z bičem.

Če ste se spraševali, kaj trenutno počne Saša Lendero, imajo odgovor v reviji Lady. Z možem Mihom Hercogom pišeta »zelo uspešne šlager uspešnice« in se redno udeležujeta tabora pisanja skladb na Tirolskem, kjer 40 glasbenikov po individualnem naročilu založnika piše pesmi za nemški trg. Za vsako skladbo imajo en dan časa, njune stvaritve pa so peli že Andy Borg, DJ Ötzi in druga (nam manj znana) imena nemške glasbene scene. Kot dodajajo v Lady, Saša in Miha ne praznujeta valentinovega, ker se jima to zdi na silo uvožen praznik, si pa »za vsak primer vseeno voščiva lepega valentinčka in si poveva, da se imava rada«. Še vedno srečna v zvezi je tudi Katarina Kresal, ki je za Suzy povedala, da njen »Miro odlično skuha, a iz kuhinje naredi kaos, jaz pa potem vse skupaj spravim v red«.

Medtem ko Katarina Benček, ki se je podala na »modni pohod« po Los Angelesu, tam sprejema predvsem pohvale modno ozaveščenih Američank, pa se tja iz Poljske očitno seli tudi Mitja Okorn. Za 35. rojstni dan mu je revija Variety podarila uvrstitev na seznam desetih najbolj vročih imen evropske filmske industrije, kot poroča revija Lady, pa se Kranjčanu obeta režija filma A Life in a Year, v katerem bosta zaigrala sin Willa Smitha Jaden Smith in manekenka Cara Delevingne. Nekoliko manj prijetne opravke pa ima te dni Rajko Hrvatić, ki je moral, kot so zapisali v Novi, »s Tajske na sodišče!«. Hrvatić naj bi na sodišče moral zaradi dogajanja v svojem nočnem lokalu Lady Rouge v Sežani, kjer naj bi se dogajale zlorabe, trgovina z ljudmi in zlorabe v povezavi s prostitucijo. Hrvatić naj bi, kot v tabloidu povzemajo Primorske novice, vse zanikal: »Moral bi biti res psihopat za v Idrijo, če bi si kaj takega drznil.«