Adele je prejela grammyje v najbolj prestižnih kategorijah - za album (25), pesem in ploščo leta (Hello), pa še za pop solo in pop vokalni album in tako domov odnesla vseh pet nagrad, za katere je bila nominirana. Beyonce je prišla na podelitev z devetimi nominacijami, dobila pa dva grammyja. Beyonce ima med glasbenicami sicer največ nominacij za grammyje, kar 62.

»Te nagrade ne morem sprejeti,« je s solzami v očeh med govorom presenetila Adele. »Beyonce je zaznamovala moje življenje. Njen album Lemonade je zelo premišljen, lep in poln duše. Pokazala si nam tisti del sebe, ki ga ne moremo vedno videti, kar cenimo,« je nagovorila Beyonce. »Vsi te obožujemo. Ti si naša luč. Rada te imam, vedno sem te imela in vedno te bom imela,« je bila čustvena.

Med najbolj pričakovanimi je bil tudi nastop Beyonce, ki je ravno nekaj dni pred podelitvijo javno oznanila, da pričakuje dvojčka.

Pet nagrad tudi za pokojnega Bowieja

Pet grammyjev je posmrtno dobil tudi David Bowie, ki je lani umrl za rakom v 69. letu starosti. Bowie je dobil grammyje za najboljšo rock pesem (Blackstar), rock nastop, alternativni glasbeni album, najbolje zasnovan album in najboljši paket posnetkov.

Na podelitvi so se poklonili še Georgeu Michaelu, ki je umrl lanski božič. Adele se mu je poklonila z izvedbo njegove manj znane pesmi Fastlove z albuma Older iz leta 1996, a je nastop, poln čustev, prekinila, izpustila nekaj sočnih ter prosila, ali lahko zapoje še enkrat. »Vem, kako je, če za****eš. Ne morem tako, kot je bilo lani,« se je opravičevala Adele in spomnila na lanski nastop, poln tehničnih težav. Opravičujem se za preklinjanje, opravičujem se, da začenjamo še enkrat. Zanj tega ne smem zašuštrati. Žal mi je,« je ponavljala.

Za več zabavnih trenutkov je poskrbel voditelj prireditve James Corden, najbolj poznan po tem, da z glasbeniki v slogu karaok prepeva v svojem avtomobilu. V avtu iz kartona so se mu v dvorani tokrat pridružili Neil Diamond, Tim McGraw, Faith Hill, Jennifer Lopez, John Legend ...

Brez politike oziroma brez upora proti ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu tudi tokrat ni šlo. Skupina A Tribe Called Quest je nastop končala s pozivom k uporu proti predsedniku ZDA s pesmijo, v kateri so sarkastično pozivali k izgonu Mehičanov, homoseksualcev, muslimanov in vseh drugih slabih ljudi. Busta Rhymes je Trumpa imenoval »predsednik oranžni agent«, kot je bilo ime ameriškega bojnega strupa med vietnamsko vojno, na težave novega predsednika z ustavo in raznolikostjo je s svojim nastopom opozorila tudi Katy Perry, vendar pa prejemniki nagrad niso porabili veliko časa za politični aktivizem.

.