»Zdravo, jaz sem. Spraševala sem se, ali bi se po vseh teh letih želel srečati z mano,« so prvi verzi nove pesmi z Adelinega albuma. V baladi s svojim oboževalcem prepoznavnim glasom ob spremljavi klavirja obuja spomine na nekdanjo ljubezen. Kot prepeva, čas zaceli rane, a njej se zdi, da opisano ljubezensko razmerje zanjo še vedno ni stvar preteklosti. Videospot, v katerem se pevka po dolgem času vrne v spominov polno hišo, so posneli v kanadskem Montrealu.

Glasbeni vzpon pred sedmimi leti

Začetek Adeline glasbene kariere sega v leto 2008, ko je izdala debitantski album z naslovom 19 in se v enem tednu z njim zavihtela na prva mesta britanskih in 30 svetovnih glasbenih lestvic. Med drugim je prejela grammyja v kategoriji najboljše nove izvajalke in bila večkrat nominirana za druge nagrade.

Nase je ponovno opozorila pred štirimi leti s svojim drugim albumom 21, za katerega je prejela šest grammyjev. Mnoge je navdušila z izpovednimi pesmimi o svojem preteklem razmerju, kot so balada Someone Like You, hitrejša Rolling in the Deep in One and Only, pa tudi s koncerti, kjer je bil namesto nastopaškega blišča, sicer značilnega za nekatere pop izvajalke, očitno v ospredju njen vokal.

Žal mi je, da je trajalo tako dolgo

Tokratni album z 11 pesmimi je v sodelovanju z glasbenimi producenti Maxom Martinom (Taylor Swift, Katy Perry), Dangerjem Mousom (Red Hot Chili Peppers, Gorillaz) in Ryanom Tedderjem, sicer pevcem skupine One Republic in avtorjem številnih uspešnic pop pevk, snovala pet let. Kot je zapisala na twitterju, bo tokratni album odraz sprememb v preteklih letih njenega življenja: »Moj zadnji album je bil album razhodov. Če bi morala poimenovati novega, bi rekla, da gre za popravni izpit. S sabo želim razčistiti. Za izgubljenim časom, za stvarmi, ki sem jih in nisem uspela narediti.« Zapisala je še, da je bilo dopolniti 25 let zanjo prelomno: »Žal mi je, ker je trajalo tako dolgo, ampak saj veste, življenje se zgodi.«