Božičku sem pisal za bager, je povedal triletni Lovro iz Poljanske doline, ki je pristal na Pediatrični kliniki v Ljubljani zaradi padca z lestve. Miklavža, ki je na začetku tedna obiskal tudi otroke na Pediatrični kliniki, je od blizu videl prvič in se ni nič bal. Pravzaprav se ni bilo česa bati, saj v spremstvu sploh ni bilo parkljev, ki jim je vstop v bolnišnico strogo prepovedan, so ocenili tudi drugi otroci. Petletni Mark je Miklavžu pogumno zapel angleško pesmico, šestletni Nejc je ocenil, da je bil dovolj priden, da darila tudi letos bodo, nekoliko starejša Tina, ki je v bolnišnici preživela že veliko praznikov, pa si je zaželela, da bi praznike v bolnišnici preživljalo čim manj otrok.

Daril so bili veseli vsi. Zlasti toplih nogavičk z izvezenimi čebelicami, ki so se poleg igračk znašle v darilnih vrečkah, ki so jih za vseh 250 otrok pripravili v Čebelarski zvezi Slovenije s partnerji. Nekaj otrok, ki so v bolnišnici hospitalizirani ali se zdravijo ambulantno, je prvi izmed treh decembrskih dobrih mož v spremstvu angelov in kranjske čebelice obdaril kar v avli klinike, tiste, ki se jim zaradi bolezni niso mogli pridružiti na rajanju v avli, pa je obiskal in obdaril v bolniških sobah in tako tudi njim vsaj za nekaj trenutkov odrinil iz misli skrbi in bolečine ter jim na obraz priklical nasmeh in veselje.

Pobuda za obdarovanje je nastala v Čebelarski zvezi Slovenije, brez oklevanja pa sta se ji pridružila Vzajemna in Unikatoy, je povedal predsednik zveze Boštjan Noč in otrokom zaželel, da jih v nogavičkah s čebelicami ne bi niti za trenutek zeblo. Sicer pa, kot je še povedal, Čebelarska zveza Slovenije letos praznuje deseto obletnico promocije slovenskega medenega zajtrka, ki se je dodobra uveljavil med slovenskimi otroki. Zato si želijo, da bi postalo tradicionalno tudi Miklavževo obdarovanje na Pediatrični kliniki in bi k projektu pritegnili še več partnerjev. S tem bi razveseljevali najmlajše, ki so velikokrat prikrajšani za brezskrbno otroštvo, in hkrati širili vedenje o pomenu ohranjanja čistega okolja, ki je pogoj za to, da slovenski čebelarji pridelujejo zdrav in kakovosten med, je poudaril Noč. av