Četrtkov večer je evroligaškim navdušencem ponudil štiri tekme, na delu so bili štirje slovenski košarkarji. Luka Dončić tokratnega derbija v Istanbulu ne bo ohranil v najlepšem spominu.

Na igrišču je preživel 15 minut, a v tem času ni našel poti do koša, je pa v statistiko vpisal dva skoka in eno podajo. Real je bil do samega zaključka v igri za pomembno zmago v gosteh, a na koncu je slavil Fenerbahče s 77:76. Real ostaja drugi na evroligaški lestvici, na devetih tekmah so zmagali sedemkrat, Fenerbahče ima zmago manj.

Zoran Dragić je z Armanijem iz Milana gostoval pri Unicsu v Kazanu in visoko izgubil. Italijaniso letos sestavili zelo zvezdniško zasedbo, ki ima na vsakem položaju po dva kvalitetna igralca, niso našli odgovora na igro Unicsa, ki je na koncu tekmo dobil s 100:79. Zoran Dragić si je v ekipi končno izboril nekoliko višjo minutažo, v 29. minutah na parketu je zbral 10 točk, pet skokov in tri podaje.

Do edine »slovenske« zmage je prišel Alen Omić, ki je z Anadolu Efesom gostoval v Tel Avivu in brez težav odpravil Maccabi (86:77). Vloga slovenskega centra v turški ekipi je še vedno omejena na drobtinice, tokrat je v devetih minutah k zmagi prispeval tri točke in dva skoka.

Aleksej Nikolić spet ni bil v kadru Brose Bamberga, ki je izgubil proti CSKA-ju (88:90), Jaka Blažič pa bo z Baskonio danes zvečer gostil Galatasaray.