V četrtkovem večeru so odigrali tri tekme petega kroga Evrolige. Slovenski dvoboj Alekseja Nikolića in Zorana Dragića je minil v senci nove vrhunske predstave Luke Dončića na dvoboju madridskega Reala proti Galatasarayu.

Dončić iz kroga v krog upravičuje status enega največjih talentov evropske košarke. Tokrat je na parketu preživel 22 minut, v katerih je dosegel 11 točk (met 3/4 za 2, 1/5 za 3), dodal jim je še tri asistence, dva skoka in tri ukradene žoge. Nekajkrat je odlično posredoval tudi v obrambi, dobro predstavo pa kronal z odličnim enoročnim zabijanjem, za katerega si je prislužil nagrado za najlepše zabijanje dneva v Evroligi.

Pri zmagi Reala z 90:81 je bil najbolj učinkovit Sergio Llull, ki je dosegel 23 točk, pri Galatasarayu pa se je Vladimir Micov ustavil pri 17 koših. To je bila četrta zmaga na petih tekmah za Real v letošnji evroligaški sezoni.

Zoran Dragić je z Milanom gostoval pri Bambergu Alekseja Nikolića, ki pa tokrat ni bil v postavi nemške ekipe. Domačini so po podaljšku srečanje dobili s 106:102, Zoran Dragić je za poražence dosegel osem točk in en skok v dobrih 17 minutah na parketu.

Moskovski CSKA še naprej ostaja edino neporaženo moštvo v letošnji sezoni Evrolige, celo kožo so odnesli tudi s težkega gostovanja v Pireju pri Olympiacosu. CSKA je vodil celo srečanje, ob začetku zadnjih 10 minut je razlika narasla na 15 točk, za kar je bil najbolj zaslužen organizator igre Nando De Colo, ki je dosegel 23 točk in devet skokov. Na koncu so Moskovčani tekmo dobili z 81:75.

Nagrado za najlepšo asistenco večera je prejel kdo drug kot Miloš Teodosić, ki je tokrat dvorano v Pireju dvignil na noge z zanj »običajno« podajo med nogama za zabijanje. Peti krog Evrolige se bo zaključil danes zvečer.