Kar je bilo jasno praktično že od začetka evropskega pokala, je včeraj postalo tudi uradno. Košarkarji Olimpije so s porazom na gostovanju v Jeruzalemu proti Hapoelu, kjer je bil med občinstvom tudi prvi mož evrolige Jordi Bertomeu, tudi teoretično izpadli iz boja za drugi krog tekmovanja. Ljubljančani bodo tako zadnjo tekmo v drugokakovostnem evropskem tekmovanju v letošnji sezoni igrali naslednji teden v Stožicah proti Valencii, v desetem krogu pa so prosti.

Zmaji so v Davidovo mesto v torek pripotovali z le desetimi košarkarji, kar je le še dokaz več, da sta Semen Šaškov in Marko Mlađan praktično že nekdanja člana moštva. V skoraj polni dvorani Pais so se lahko gostje Hapoelu upirali le 17 minut, podobno kot proti Crveni zvezdi pa je bilo nekaj napak na obeh straneh igrišča dovolj, da se je izraelsko moštvo tedaj oddaljilo na dvomestno prednost, kar je pomenilo, da je obračun odločen. Pri Olimpiji je z nekoliko načetim gležnjem nastopil tudi Gregor Hrovat, povsem pa je gostiteljem uspelo zaustaviti najboljšega strelca Brandona Jeffersona, ki se prvič v sezoni ni vpisal med strelce.

»Prvih 15 minut smo igrali dobro, nato pa so prišle črne minute, kar je Hapoel seveda izkoristil. V drugem polčasu je bilo tako vprašanje le, kakšna bo razlika. Sicer smo se trudili in dvakrat zmanjšali zaostanek, kaj več pa nismo bili sposobni narediti. Kljub borbeni igri bi lahko odigrali malenkost bolje, a je kakovostna razlika med moštvoma očitna, kar potrjuje tudi rezultat,« je po tekmi povedal trener Olimpije Gašper Okorn.

Preostali izid v skupini D: Ulm – Kuban 105:101 po podaljšku (24:17, 41:43, 62:64, 91:91, Babb 30; Collins 26).