Pester evroligaški spored se je nadaljeval tudi v četrtek, ko so bile odigrane štiri tekme, na parket so stopili tudi štirje slovenski reprezentanti. Alen Omić je z Anadolu Efesom sezono začel s tremi zaporednimi porazi, v istanbulskem dvoboju pa so s 84:79 premagali Darušafako.

Anadolu Efes je sicer celo srečanje zaostajal, prvič so v vodstvo z zadetim metom Deshauna Thomasa prišli šele dve minuti pred koncem, a so nato prednost uspeli zadržati do zadnje sirene. Alen Omić je v slabih sedmih minutah dosegel dve točki, v statistiko je dodal še tri skoke.

Aktiven je bil tudi Jaka Blažić, ki je v torek zadel odločilno trojko Baskonie za veliko zmago nad madridskim Realom. Tokrat so se doma pomerili z Olympiacosom in izgubili z 90:95, Blažič pa je v 22 minutah dosegel devet točk za špansko moštvo.

Luka Dončić je v torek izgubil proti Blažiču, tokrat ga je na nasprotni strani čakal Emporio Armani iz Milana, za katerega igra Zoran Dragić. Tokrat je Dončić igral le štiri minute in dosegel tri točke iz prostih metov. Dragić je igral dobrih 18 minut in dosegel sedem točk, kar pa ni bilo dovolj za zmago Milana. Real je slavil s 101:90, najboljši strelec tekme je bil vsestranski Anthony Randolph, ki je dosegel 20 točk.

Zadnja tekma četrtkovega večera je bila odigrana v Rusiji, moskovski CSKA je na domačem igrišču z 98:80 premagal Unics iz Kazana. Najboljši igralec CSKA-ja je bil Miloš Teodosić s 16 točkami in desetimi podajami, spet pa je navdušil s fantastično podajo v prostor čez celo igrišče za Coryja Higginsa, kakršno zmorejo le največji mojstri. Pri Unicsu je bil še bolj razpoložen Keith Langford, a tudi njegovih 36 točk ni bilo dovolj za zmago letos neprepričljivega Kazana. CSKA je na četrti tekmi še četrtič zmagal.