Domžale so močno pokvarile prijeten vtis z nepričakovanim porazom v lokalnem derbiju proti Radomljam, ki so v 19. krogu prve slovenske lige sploh prvič okusile slast zmage. Domžalski spodrsljaj se pozna tudi na lestvici, kjer imata vodilna Maribor in Olimpija udobno prednost osmih in sedmih točk. Morda bomo spomladi spremljali le dvoboj za naslov državnega prvaka. Medtem so v Rudarju zaradi povprečnih rezultatov odpustili srbskega trenerja Slobodana Krčmarevića. Velenjčane bo začasno vodil dosedanji pomočnik Branko Čavić.

V prejšnjem krogu je v Dnevnikovem glasovanju za najboljšega nogometaša prepričljivo zmagal mariborski kapetan Marcos Tavares, ki je bil še četrtič v tej sezoni izbran za igralca kroga. Brazilec s slovenskim potnim listom, ki bo kmalu postal najboljši strelec slovenske lige vseh časov, je tokrat prispeval dva gola proti Kopru, Maribor pa je vnovič dokazal, da mu v prvenstvu trenutno ni para. Zadnji gol so vijolični prejeli pred sedmimi krogi, ko so gostovali v Ljubljani, Tavares pa je z novimi desetimi točkami še povečal prednost pred zasledovalci. Očitno bo postal najboljši nogometaš jesenskega dela prvenstva.

V glasovanju za igralca 19. kroga se je na visoko drugo mesto povzpel vratar Olimpije Rok Vodišek, ki je preprečil spodrsljaj državnih prvakov proti Celju. Vodišek je s 17 leti najmlajši nogometaš, ki se je v tej sezoni prebil med peterico najboljših igralcev v posameznem krogu. Na tretje mesto se je uvrstil Marko Nunić, ki je v tej sezoni sploh prvi igralec Radomelj s točkami za najboljšega nogometaša kroga. Četrti je bil goriški napadalec Miran Burgić, ki je dvakrat zadel proti Aluminiju, peti pa Dare Vršič iz Maribora. Vršič se je ob koncu jesenskega dela razigral in verjetno igra najboljši nogomet v vijoličnem dresu.

Nogometaš 19. kroga SNL

Dnevnik

PODATKI

10

2

3

5

1

točke

MARKO NUNIĆ

MIRAN BURGIĆ

ROK VODIŠEK

DARE VRŠIČ

MARCOS

TAVARES

Olimpija

Radomlje

Maribor

Maribor

Gorica

32 let

32 let

17 let

32 let

23 let

napadalec

napadalec

vratar

napadalec

vezist

Skupni vrstni red

23

40

23

27

19

točke

DALIBOR VOLAŠ

DARE VRŠIČ

ETIEN

VELIKONJA

MARCOS

TAVARES

MIHA ZAJC

Olimpija

Celje

Olimpija

Maribor

Maribor

27 let

32 let

22 let

29 let

32 let

napadalec

napadalec

vezist

vezist

napadalec

Ocenjujejo Branko Oblak, Bojan Prašnikar, Dejan Djuranović in športna redakcija Dnevnika.