Potem ko so remizirali že v Brestu (29:29) pred tednom dni, so se slovenski prvaki z Meškovim brez zmagovalca razšli tudi pred domačimi gledalci. Na tekmi, polni preobratov, so bili Celjani že na robu poraza, po golu Blaža Janca 14 sekund pred koncem pa celo v igri za zmago, a na koncu vseeno osvojili zgolj točko.

Dvoboj v dvorani Zlatorog je postregel z atraktivno in napadalno igro. Že v prvem polčasu je padlo kar 35 zadetkov, na odmor pa so šli zadovoljnejši gostitelji, ki so po polovici tekme vodili za gol razlike. Svojo prednost so Celjani v uvodu drugega dela še povečali (22:19), a nato močno popustili. Tekmec je črne minute celjske zasedbe izkoristil, v 42. minuti prišel do izenačenja (26:26), tri minute kasneje pa pobegnil na plus dve. Belorusom je šla na roko tudi izključitev enega od stebrov celjske obrambe Povilasa Babarskasa, ki je deset minut pred koncem prejel rdeči karton, povrhu pa se je v njihovih vrstah razigral še vratar Ivan Pešić. Na krilih njegovih odličnih obramb so gosti dobili dodaten zalet in si šest minut pred koncem priigrali največjo prednost na tekmi (33:29) V končnici so Celjani nanizali nekaj bliskovitih napadov in tekmo sprva postavili v začetno izhodišče, po zadetkih Simona Razgorja in Janca pa celo povedli. Kljub temu jim vodstva v izdihljajih dvoboja ni uspelo zadržati, saj je njihovo obrambo uspešno prebil Ljubo Vukić in svoji ekipi priigral pomembno točko.

»Čestitke Brestu za izjemno borbeno, pošteno in hitro igro. Čestitam svojim fantom, ki so uprizorili enega največjih preobratov v zgodovini rokometa. Tri minute in pol smo zaostajali za štiri, nato pa imeli malce več kot deset sekund pred koncem zmago v žepu. Ampak ne žalujemo za tem. Moramo biti zelo veseli, da nam je uspel preobrat. Kljub veliki utrujenosti obeh ekip so fantje na igrišču pustili vse. Meškov je igral odlično, na našo hitro igro so odgovorili enako in v obrambi jih nismo znali ustaviti,« je povedal Branko Tamše.

Drugi izidi 8. kroga v skupni B: Kielce – Zagreb 29:25 (11:12) Vardar – Rhein Neckar 26:29 (15:15), Pick Szeged – Kristianstad 33:28 (20:17).

Ribniška zmaga za zgodovino

V sezoni, v kateri klub praznuje 60-letnico, so Ribničani dosegli zgodovinski uspeh in se že v prvem evropskem nastopu uvrstili v skupinski del pokala EHF, ki jim zagotavlja vsaj še šest tekem. Proti romunski Politehnici so zaostanek petih zadetkov iz Romunije (22:27) izničili že po slabih desetih minutah z vodstvom 6:1, prvi polčas pa končali s prednostjo osmih (17:9). Sredi drugega polčasa je prednost v korist Ribničanov znašala že enajst zadetkov, Romunom, ki jih je s tribun spodbujalo skoraj sto navijačev, pa se je uspelo približati le na sedem. A tudi končna razlika je bila enajst golov (30:19), k visoki zmagi pa je velik delež prispeval vratar Jošt Perovšek s 17 obrambami: »V dvorani je bilo čudovito vzdušje, naši navijači so nas nosili do pomembne zmage. Odigrali smo fenomenalno tekmo in zasluženo zmagali.« Velenjčani, ki so na povratni tekmi proti ekipi Füchse iz Berlina v Nemčiji zmagali z 32:29, so zaradi poraza v Rdeči dvorani s 24:29 ostali brez napredovanja. Oslabljeno Gorenje (brez Mitrovića, Ratajca, Ferlina in Toskića) je v končnici prvega polčasa izničilo zaostanek s prve tekme (10:15), nato pa po izključitvi Stojnića ostalo le s 13 igralci.