Sobotna (pod)povprečna predstava proti madžarskemu Picku (poraz s 25:31) v ligi prvakov in torkova vrhunska proti Gorenju (zmaga s 34:28) v ligi Seha – dva povsem različna obraza so Celjani pokazali v pičlih štirih dneh. A za dve zmagi v osmih dneh proti Meškovu – danes v Brestu in naslednjo nedeljo v Celju – bo treba najmanj ponoviti predstavo proti Gorenju, nikakor pa ne igre z dvoboja 12. oktobra v Brestu, ko so pivovarji v Sehi proti današnjemu nasprotniku v športni palači Victoria doživeli hud polom (29:36).

Današnji dvoboj bo pomembnejši kot oktobrski, saj oba kluba računata na osmino finala lige prvakov. Pred dvobojem s klubom, za katerim stoji energetski gigant Gazprom in ki ima letni proračun več kot pet milijonov evrov, trener Branko Tamše pravi: »Pred dobrim mesecem smo na lastni koži občutili moč in kakovost Meškova. A tokrat smo odločeni pokazati takšno igro, kot smo jo proti Gorenju: hitro, s hitrimi prehodi v (pol)protinapad, tekočim napadom in trdno obrambo. Vsega tega nam je po malem manjkalo prejšnji mesec v Brestu. Verjamem, da bo tokrat drugače.« V celjskem taboru potihoma tudi upajo, da se bo ponovilo rojstnodnevno darilo za Gala Marguča: za sredin 20. rojstni dan je večer prej dobil zmago proti Gorenju, Blaž Janc, ki bo v nedeljo prav tako dopolnil 20 let, pa naj bi v Belorusiji večer prej dobil darilo v obliki skalpa Meškova.

Levoroki Žiga Mlakar je oktobra v Brestu dosegel dva gola, po poškodbi mečne mišice pa se je na igrišče vrnil proti Gorenju. Danes naj bi bil proti ekipi, ki ima poleg kopice reprezentantov Belorusije tudi 11-člansko »tujsko legijo« iz devetih držav (Rusija, Madžarska, Latvija, Črna gora, Ukrajina, Hrvaška, Srbija, Slovenija, Španija), nared za težak obračun. »Meškovu se bomo skušali maščevati za poraz v Sehi, čeprav gre za odlično ekipo z vrhunskimi igralci. V napadu so nevarni z vseh položajev, v obrambi pa agresivni in iz nje prehajajo v hitre (pol)protinapade. A lahko presenetimo,« se nadeja Žiga Mlakar, ki pa na igrišču ne bo mogel pozdraviti celjskega someščana Simona Razgorja, sicer igralca osemkratnega prvaka Belorusije, ki še vedno okreva po meningitisu. Meškov ima po šestih krogih šest točk: doma je premagal Rhein Neckar (30:28) in Kristianstad (32:27), v gosteh pa Zagreb (27:22).

Krim po prvo mesto in šest točk

Le redki so pričakovali, da se bo Krim uvrstil v drugi del lige prvakinj, napredovanje že krog pred koncem pa so pričakovali le nepopravljivi optimisti (beri: utopisti). Čeprav sta tako Krim kot Larvik že uvrščena med 12 najboljših v Evropi, tekma ne bo le prestižnega značaja, saj bo odločala tudi o tem, koliko točk bo katera ekipa prenesla v drugi del, v katerem se bo križala s tremi najboljšimi iz skupine C: madžarskim Györom, danskim Midtjyllandom in ruskim Rostovom. Krim jih lahko prenese šest (ob zmagi proti Larviku), pet (remi) ali štiri (poraz), trener Uroš Bregar pa pred povratno tekmo (Krim je doma zmagal s 24:22 in prekinil niz 16 zaporednih porazov v ligi prvakinj v zadnjih dveh letih) pravi: »Maja smo izgubili naslov slovenskih prvakinj, kar še sedaj boli, v pol leta pa smo prišli tako daleč, da se borimo za prvo mesto v skupini lige prvakinj. Na zadnjih tekmah se stopnjuje tudi Larvikova forma, saj je že nekaj časa brez poraza. Norvežanke smo presenetili že v Ljubljani, zakaj jih ne bi še v Larviku, spet pa bo ključna naša igra v obrambi.«