V športni palači Victoria so si Celjani priigrali pomembno točko v boju za osmino finala, ki je vredna še toliko več, ker sta njihova glavna tekmeca za šesto mesto, ki še kot zadnje pelje v drugi del tekmovanja, Kristianstad in Zagreb, izgubila. V prvem polčasu so pivovarji zaostanek s 6:9 v slabih petih minutah z delnim izidom 5:0 spremenili v vodstvo z 11:9, v 42. minuti pa so vodili s 23:20. Toda tudi ob pomoči sodnikov iz Grčije je klub iz Bresta, ki nosi ime po pokojnem Anatoliju Meškovu, slavnem beloruskem trenerju in očetu lastnika kluba Aleksandru Meškovu, v slabih sedmih minutah dosegel kar sedem zadetkov in prejel samo enega za visoko vodstvo s 27:24.

A proti domači ekipi, katere povprečna starost je skoraj 30 let in je najstarejša v ligi prvakov, so Celjani po osmem zadetku Luka Žvižeja znova vzpostavili rezultatsko ravnotežje (28:28), v predzadnji minuti pa je rekonvalescent Žiga Mlakar poskrbel za novo izenačenje na 29:29. Sledila je dramatična končnica, v kateri je Meškov na začetku zadnje minute naredil prekršek v napadu, gostje pa so imeli po minuti odmora še dvajset sekund za zadnji napad. Krožni napadalec Vid Poteko ga je kronal z zadetkom, a ga sodnika upravičeno nista priznala, saj se je tik pred tem oglasila sirena za konec tekme. Vseeno je pred zapisnikarsko mizo prišlo do množičnega prerivanja in hudega besednega obračunavanja med igralci in strokovnima vodstvoma obeh klubov, a so se vroče glave še pravočasno ohladile, da ni prišlo do splošnega pretepa. Celjani so v letošnjem tekmovanju že drugič remizirali – tudi tokrat v gosteh, potem ko se je oktobra z enakim izidom kot v Belorusiji (29:29) končal njihov dvoboj s Kristianstadom na Švedskem.

Trener Branko Tamše je bil zadovoljen z razpletom tekme: »Večji del tekme smo igrali tako, kot smo se dogovorili in si želeli. Igrali smo hitro in dosegli veliko lahkih zadetkov, po našem vodstvu za tri pa so Belorusi ob podpori bučnih gledalcev in še koga obrnili izid. A v končnici smo spet strnili vrste. Zadnji napad smo odigrali zelo pametno in imeli možnost za drugo točko, a nam je zmanjkala sekunda ali dve.« Igralec Blaž Janc je včeraj praznoval 20. rojstni dan, točka pa je bila lepo darilo tudi zanj: »Do konca smo verjeli, da lahko osvojimo točko ali celo obe. Z remijem smo zelo zadovoljni in po dobrih igrah proti Gorenju in Meškovu lahko polni optimizma pričakujemo torkovo tekmo z Zagrebom v ligi Seha in povratno z Meškovom v nedeljo v Zlatorogu.«

Preostali izidi 7. kroga v skupini B: Zagreb – Kielce 23:26 (12:11, Skok branil za Zagreb, Miklavčič 3, Cingesar ni igral za Zagreb; Bombač 4, Zorman 2 za Kielce), Rhein Neckar – Vardar 27:33 (16:17), Kristianstad – Pick Szeged 21:29 (12:15, Skube 3, Gaber in Šoštarič po 1 za Pick Szeged).

Marinčkova dosegla tri zadetke

Po dveh porazih v gosteh (Esbjerg, Sävehof) so rokometašice Krima proti Larviku na Norveškem dosegle prvo zmago na gostovanjih v ligi prvakinj. Po uspehu proti evropskim prvakinjam iz leta 2011 in dvakratnim podprvakinjam Evrope (2013, 2015) s 36:31 so osvojile prvo mesto v skupini, v drugi del tekmovanja, v katerem bodo igrale z madžarskim Györom, danskim Midtjyllandom in romunsko Bukarešto, pa prenašajo šest točk.

Krim je po osmih minutah drugega polčasa povedel s 25:18, kmalu zatem pa je morala zaradi tretje izključitve in rdečega kartona na tribuno Elizabeth Omoregie, ki je do takrat dosegla sedem golov. Larvik je to izkoristil in se približal na minus ena (27:28), nato pa je vratarka Miša Marinček ob igralki več dvakrat zapored zadela prazna domača vrata s streloma prek celotnega igrišča (skupaj je dosegla tri gole) za 30:27 in četrto zmago med evropsko elito. »Dosegli smo pomembno zmago, čeprav smo v igri prikazali tudi nekaj slabosti. Po vodstvu s sedmimi zadetki smo padli v igri, a smo se še pravočasno zbrali,« je dejal Krimov trener Uroš Bregar. Na drugi tekmi je Esbjerg doma premagal Sävehof z 29:18 (15:9).