Študentski klub Kamnik se je tudi letos pridružil dobrodelni akciji Božiček za en dan in že zbral večino daril za otroke, ki jim bodo polne, lepo okrašene škatle za čevlje zagotovo močno polepšale praznične dni. Na seznam kamniških obdarjencev se je letos uvrstilo 35 otrok iz socialno šibkejših družin. Za 22 otrok so darila že v klubu, za 13 otrok v starosti od 6 do 14 let, predvsem fantov, pa jih lahko dobrosrčni posamezniki, ki jih želijo obdariti, prinesejo v klubske prostore na Šutni vsak torek ali četrtek popoldne, v ponedeljek in petek pa od 10. do 15. ure.

Ideja akcije je preprosta – škatlo za čevlje z malo spretnosti in domišljije spremenimo v darilo, ki otrokom v socialni stiski nariše nasmeh na obraz, razložijo kamniški študenti, ki ugotavljajo, da Kamničani radi razveseljujejo otroke in jim pripravljajo zelo lepa darila. Med njimi so tako mladi kot starejši.

Za tiste, ki v akciji doslej še niso sodelovali, pa na svoji spletni strani kamniški študenti ponavljajo navodila organizatorja dobrodelne akcije Božiček za en dan, ki darila zbira po vsej Sloveniji in tudi obdaruje otroke po vsej Sloveniji. Škatla naj vsebuje, odvisno od starosti obdarjenca, igračo ali nekaj plišastega za »cartanje«, nekaj za osebno higieno, šolske potrebščine, kos oblačila in nekaj sladkarij. Škatla naj bo zavita tako, da bo posebej zavit pokrov in preostali del škatle, saj bodo vse škatle zaradi varnosti pregledane. V mislih pa imejte tudi to, da naj bodo darila oziroma predmeti novi ali v odličnem stanju ter predvsem letom primerni. Bodite kreativni, reciklirajte star papir, okrasite škatle s slikicami, risbicami, skratka dajte si duška, svetujejo kamniški študenti in dodajo, da iz varnostnih razlogov škatle ne smejo vsebovati pokvarljivih domačih izdelkov, vojnih igrač, steklenih predmetov, elektronike in podobno neprimernih izdelkov. Na škatlo je treba prilepiti še etiketo z osnovnimi podatki otroka, ki ga boste obdarili, dodajajo. Etiketo z imenom, spolom in starostjo obdarjenca je mogoče dobiti v klubski pisarni oziroma si jo lahko posamezniki, ki pripravljajo darila, po dogovoru natisnejo sami.

V Zavodu 364 oziroma Zavodu za nevsakdanje preživljanje prostega časa, kjer so ponudili streho tudi Božičku za en dan, pojasnjujejo, da dobrodelna akcija Božiček za en dan iz leta v leto presega njihova pričakovanja in da so Božički le en dan v letu, vse druge dni pa se trudijo, da taki projekti ne bi bili potrebni. V njihovi Božičkovi tovarni daril pa jim je lani pomagalo razvrščati darila okrog 150 prostovoljcev, s pisanimi darilnimi škatlami pa so razveselili več kot 8000 otrok po vsej Sloveniji.av