Po združitvi z Lastovko iz Domžal novonastali koprski košarkarski prvoligaš Primorska že kaže zobe. Za slovenske razmere solidno sestavljeno moštvo je pod taktirko trenerja Aleksandra Sekulića v prvih dveh krogih državnega prvenstva vknjižilo zmagi. Sprva je v Škofji Loki padel LTH Castings, pretekli konec tedna pa po podaljšku v Šentjurju še predlanski državni prvak Tajfun. Za drugi zaporedni uspeh je imel največ zaslug reprezentant Bosne in Hercegovine Nikola Gajić, ki je 25 točkam dodal še po šest skokov in pet ukradenih žog ter imel statistični indeks 30.

Nikola Gajić je v Primorsko prišel v poletnem prestopnem roku, košarkarsko znanje pa črpal v ZDA, kamor se je odpravil leta 2010. Sarajevčan je v ameriškem študentskem tekmovanju NCAA igral za Stephen F. Austin Lumberjacks State University iz Teksasa. Po vrnitvi v Evropo je nastopal za domača kluba – Slobodo iz Tuzle in Spars iz Sarajeva. V prvem krogu proti LTH Castings mu Sekulić še ni ponudil veliko časa na parketu, saj je igral zgolj osem minut, že čez teden dni pa je 25-letni branilec dokazal, kako pomemben član moštva bo. V glasovanju za Dnevnikovega igralca kroga je zbral vseh 40 možnih točk. »Jasno je, da je bila za nas zmaga proti Tajfunu izredno pomembna. Igrali smo proti kakovostnemu nasprotniku in ključno je bilo, da smo delovali moštveno. V zaključku rednega dela sem zadel pomembno trojko s pomočjo table, česar ob metu nisem načrtoval, toda kot pravijo – sreča spremlja hrabre,« je po zmagi proti Tajfunu povedal Nikola Gajić.

Drugo mesto v glasovanju za Dnevnikovega igralca kroga je zasedel nekdanji član mlade reprezentance Marko Pajić. Njegov Šenčur je na gostovanju porazil Portorož, 24-letni Ljubljančan pa je obračun sklenil z dvojnim dvojčkom. Dosegel je 18 točk in zbral 12 skokov ter imel statistični indeks 28. Tretji Đorđe Lelić je Heliosu s 13 točkami in štirimi asistencami pomagal do uspeha v ponovitvi finala proti Zlatorogu, točke pa sta prejela še Olimpijin Devin Oliver (13 točk, 9 skokov in 3 asistence pri zmagi proti Hopsom) ter Krkin Ronald Curry (18 točk, 6 skokov, 5 asistenc pri zmagi proti Podčetrtku). Poleg omenjenih so glasove prejeli še Leon Šantelj (Rogaška), Jakob Čebašek (Hopsi) ter Khaliq Spicer (Tajfun).

Košarkar 2. kroga SKL

Dnevnik

PODATKI

5

3

2

10

1

točke

NIKOLA GAJIĆ

MARKO PAJIĆ

ĐORĐE LELIĆ

DEVIN OLIVER

RONALD CURRY

Šenčur

Primorska

Helios

Olimpija

Krka

26 let

24 let

23 let

25 let

24 let

krilo

branilec

krilo

branilec

krilo

Skupni vrstni red

5

5

3

10

10

NIKOLA GAJIĆ

MARKO LUKOVIĆ

MARKO PAJIĆ

ĐORĐE LELIĆ

MATIC REBEC

Šenčur

Helios

Primorska

Krka

Krka

26 let

21 let

25 let

24 let

24 let

org. igre

branilec

krilo

krilo

krilo

Ocenjujejo Peter Vilfan, Dušan Hauptman, Jaka Daneu in športna redakcija Dnevnika