Bodite praktični, pomislite tudi na to, kam boste pospravljali igrače. V večini primerov bodo seveda na tleh povsod po stanovanju, še zlasti legokocke, občasno pa jih boste le pospravili in s tem otroka navajali na red in disciplino. V ta namen lahko imate škatle različnih dimenzij, materialov in barv, lahko pa že zgodaj privadite otroka na pospravljanje v omare. Otroška soba naj bo prijetno zatočišče za otroka, kjer se igra, spi in pozneje tudi uči.

Živahni otroški sobici za punco in fanta izžarevata navdušenje in radovednost, ki imata pomembno vlogo pri otroškem raziskovanju sveta. Pohištvo je prilagojeno otroški razposajenosti, seveda pa zagotavlja vse, kar otroci in šolarji potrebujejo. Lahko bi rekli vse in še več, saj sta sobici resnično čudoviti, kot se za vse Akronove otroške sobice spodobi. Zato jih ljubkovalno imenujemo akrončice in akrončki.

Živina sobica

Dobro izkoriščena mansarda nudi prijetno zatočišče mladi šolarki Živi, ki nam je dovolila, da napišemo njeno lepo ime. Pod nižjim stropnim delom mansarde je široka in udobna postelja, ki je skupaj s polico in vzglavno stranico kot nekakšen spalni kompleks. No, ne samo spalni, primeren je tudi za sanjarjenje, sproščanje, branje ali igro in lenarjenje. Za vse, kar kliče po užitku in razvajanju. Takšno mesto pa si že zasluži izdelavo po meri! Pri oknu ima svoj kotiček prav posebna pisalna miza s predalnikom s štirimi predali, ki potrpežljivo čaka Živo, da ji dela družbo. Dopolnjuje jo polica za praktično shranjevanje, krasijo pa jo tudi prijetne risbice.

Vrnimo se še k pisalni mizi. Zakaj je tako posebna? Zapolnjuje celotni prostor pod oknom in ima veliko delovno površino. Na drugi strani sta pod pisalno mizo dve polici, v pisalno mizo pa je vpet stenski regal, ki se razteza po steni. Razgibane, moderne in otroško nagajive omarice poskrbijo za shranjevanje šolskih zvezkov, knjig in drugih dodatkov. Zagotovo pa v njih ne manjkajo niti igračke in razne igrice.

Manjkati pa ne sme niti garderobna omara. V tej otroški sobici ne gre samo za preprosto garderobno omaro, temveč za veliko, razkošno, vgradno omaro z drsnimi vrati. Zapolnjuje celo steno in je vpeta v mansardo oziroma pod mansardo, zato učinkovito izkoristi razpoložljiv prostor. Prostora je dovolj za shranjevanje otroške garderobe, modnih dodatkov, razne opreme in še česa. Za lažjo in bolj pregledno organiziranost so v omari številni predali, delitev predala za perilo in nogavice, poličke, košare, palice za obešalnike … Omara se enostavno odpira z drsnimi vrati in običajnimi vratci, ki so zaradi prilagoditve mansardi prav simpatičnih oblik.

V kotu sobice je še vedno dovolj prostora za igralni kotiček s pravo pravcato hiško. S pohištvom po meri, optimalnim izkoristkom mansarde in nežnimi barvnimi kombinacijami vijolične in peščene je otroška oziroma mladinska soba postala vir veselja, svetlobe, energije in svežine.

Mladinska soba za Erika

Tudi Erik je dobil čudovito sobico, v kateri maksimalno uživa. Rdeča nit njunih sobic je optimalna organiziranost prostora z vgradnimi omarami, po meri narejenimi pisalnimi mizami, stenskimi regali, praktičnimi predalniki in poličkami ter razkošno posteljo. Vgradna omara je vgrajena v mansardni del in prav tako kot Živina vključuje vse elemente za optimalno shranjevanje: predale, police, košare, palice za obešalnike … Izkoriščen je sleherni kotiček, tako so stvari varno pospravljene na svojem mestu in je v sobici več prostora za igro in razne dogodivščine.

Pisalna miza z vsemi potrebnimi predalniki in policami je pod oknom, ob sosednji steni pa se nadaljuje v praktični predalnik. Postelja z odlagalno omarico je pod spuščenim stropom mansarde in se od Živine razlikuje samo v barvi posteljnine. Dizajn otroške opreme, ki je upravičeno v otroško veselje. Otroci v takšni sobici sproščeno počivajo, se učijo in igrajo. Skratka otroška soba za miren spanec in razigrano otroštvo.

Irena Slemenšek, Akron