Aleš Hočevar, študent

Večkrat grem po Trubarjevi cesti, saj sem tukaj doma. Vzdušje na ulici je sproščeno, nabor restavracij, ki ponujajo raznoliko kulinariko, pa je pester. Dobro je poskrbljeno tako za stanovalce, ki imajo na dosegu vse, kar potrebujejo, kot tudi za obiskovalce, ki lahko izbirajo med številnimi trgovinicami, restavracijami in lokali.

Majda Marolt, upokojenka

Všeč mi je. Je vedno živahna in prijetna pot do tržnice. Je tudi ena izmed redkih ulic v središču mesta, ki so ostale takšne, kot so bile včasih, nekoliko se je spremenila le ponudba. Spomnim se, da so bila včasih na Trubarjevi cesti pogostejša gostišča, zdaj pa tukaj prevladujejo predvsem lokali.

Urška Stolnik, antropologinja

Po Trubarjevi cesti grem večkrat na poti iz službe, je najkrajša pot do doma. Ulica je simpatična, topla in ima, svojo dušo. Je pa utrip na Trubarjevi v primerjavi z drugimi morda nekoliko poseben. Toda čeprav je ulica prijetna, je lahko do kolesarjev tudi neprijazna. Kolesarska steza namreč ni urejena, zato moramo biti kolesarji še posebej previdni pri vijuganju med številnimi pešci.

Jože Bajec, inženir gradbeništva

Po dolgem času sem spet pogosteje tukaj, saj je pred kratkim sin s punco na Trubarjevi cesti odprl manjšo trgovinico. Včasih je bila to bolj prazna ulica, zdaj pa sem prijetno presenečen nad živahnim utripom ter ponudbo lokalov in trgovinic, ki je precej bolj raznolika kot na primer na Cankarjevem nabrežju, kjer prevladujejo gostinski lokali.