Končno je včeraj napočil čas za nogomet. Še suspenz Agima Ibraimija je bil za NK Maribor zgodovina, po sredini tiskovni konferenci Zlatka Zahovića so vijoličasti začeli intenzivno reševati svojo situacijo. Tisto ob igrišču. Potem so spet prispeli v Zavrč. Brez Zahovića, ki ni prišel na tekmo. In ugotovili, da so nezanemarljive težave tudi na igrišču. Ne samo da osemkratni zmagovalci pokala že na peti tekmi v tej sezoni niso uspeli prvič premagati Zavrčanov, ki so prvič v polfinalu: še drugič so izgubili z 2:1, z golom v gosteh pa so lahko še celo zadovoljni. »Rezultat je slab, več bi morali odnesti. Tak je nogomet, preveč lepo bi bilo, če bi samo zmagovali,« je prvi poraz v svoji drugi mariborski eri pospremil Darko Milanič, ki je za ukinitev suspenza Ibraimiju izvedel od novinarjev po tekmi.

Če si je Carsten Jancker, nekdanji napadalec Bayerna, zdaj pomočnik trenerja pri dunajskem Rapidu, ki le dopolnjuje vse daljši spisek zvenečih imen, ki so že obiskali Zavrč, kaj lahko zapisal, si je lahko ime Jureta Matjašiča. Denis Šme je padel skoraj na hrbet, ko ga je 23-letni Ptujčan zasukal na klasično finto in podal Josipu Golubarju za zgodnje vodstvo. »Instinktivno sem reagiral in ga preigral,« je po tekmi skomignil z rameni nasmejani Matjašič, ko so ga prijatelji že prosili za njegov dres. Za kar je Maribor garal in se mučil, je Zavrč pospravil na ena dve. Kajti ko je Dervišević v globino podal Mendyju, je ta zapravil čisti »zicer« in zlomil načrt gostov. Takoj zatem je Dervišević podal naravnost v noge Matjašiču. Ta je vzel žogo, začutil prostor in pomeril. Dras! Evrogol! 2:0. »Odpiral se mi je lep prostor, nisem kaj dosti razmišljal. Neugoden strel in malo sreče – gol,« je preprosto opisal igralec tekme.

Kako preprost, premočrten je bil za Zavrč včeraj nogomet. Na drugi strani je v nadaljevanju Milivoje Novaković vnovič dobil priložnost ena na ena z Matijo Kovačićem. Nak. Naravnost v vratarja. Toda nato je do živega prišel Zavrču, ki je pod Matićem ne le žilava in bojevita, temveč motivirano organizirana ekipa, ritem tekem. Zdržali so 70 minut. Še v prvem polčasu Marko Janković takega slaloma ne bi zmogel. Zdaj, ko je Zavrč v nogah čutil remi z Mariborom in Olimpijo v osmih dneh, pa preprosto niso zdržali. Jankovićev odbitek je naposled pospravil Gregor Bajde. »Gol smo si povsem zaslužili. Imamo negativen rezultat, ampak realne možnosti. Se pa zavedamo, da Zavrča letos še nismo premagali,« je povedal Milanič, odkrito jezen, ker so podarili žoge tekmecem. »Še smo v igri z aktivnim rezultatom. Ne pozabimo, igrali smo z Mariborom, ampak imamo realne možnosti, da pridemo v finale.« In ko to pove Slavko Matić, ki je v tednu dni z Mariborom in Olimpijo iztržil zmago in dva remija... Res ne zveni nemogoče.