V Ljudskem vrtu odmeva odsotnost Agima Ibraimija, ki na tekmi proti Domžalam sploh ni bil v kadru. Kot je razkril v intervjuju za Ekipo SN, je prišel v navzkriž z Zlatkom Zahovićem, ko je od športnega direktorja pričakoval, da bo zaščitil ekipo pred fizičnim nasiljem s strani navijačev, ki so igralce v petek obiskali na treningu in je poleg groženj in prerivanja prišlo tudi do udarca (klofute) enega od nogometašev. Prvi operativec mariborskega kluba je poteze navijačev zagovarjal, da so upravičene, zato se mu je Ibraimi zoperstavil, kar pa je močno zmotilo Zahovića.

Makedonca je kasneje povabil na zasebni pogovor, kjer je izgubil živce, ker se mu je Ibraimi uprl pred ostalimi igralci. »Bil je oster, bil je zelo žaljiv. Na nedopusten način je omenjal tudi mojo mamo, na kar sem še posebej občutljiv,« za Ekipo SN pove Ibraimi, ki je kljub neprimernim besedam Zahovića ostal miren in bil pripravljen vse skupaj požreti ter pustiti spor v preteklosti, a je Zahović vztrajal pri zmerjanju in zahtevi, da odide, zato je tudi zapustil karanteno in trenutno ni več v ekipi državnih prvakov.

Kasneje tekom večera sta si vpletena izmenjala še kar nekaj SMS sporočil, v katerih je športni direktor nadaljeval z neprimerno retoriko. »Žaljivke so se nadaljevale. Užalil je mene, užalil je mojo preteklost, ponovno je užalil mojo mamo, užalil je tudi moj narod in mojo vero. To pa so že stvari prek katerih ne morem in po mojem mnenju ne bi smel nikoli nihče,« razkriva Ibraimi in dodaja: »Ves čas pogovora sem bil potrpežljiv in vljuden in nisem odgovoril z ničimer podobnim. Sem pa skrajno prizadet in želim, da vsi vedo, zakaj je tako.«

Iz kluba so v uradni izjavi včeraj sporočili le, da je Ibraimi res suspendiran, Zahović pa je povedal, da bodo primer reševali znotraj »družine«.

Nikoliću pred kamerami ušle neprimerne besede

Disciplinska komisija NZS pa bi morala biti pozorna na reakcijo trenerja Olimpije Marka Nikolića, ki se je v zaključku tekme z Zavrčem po izenačujočem zadetku razburjal na strelca Blessinga Elekeja, ker je nigerijski napadalec predolgo proslavljal svoj gol, namesto da bi stekel na svojo polovico in bi Olimpija v zadnji minuti še lahko lovila morebitni izenačujoči zadetek. Iz televizijskega posnetka je razvidno, da je Nikoliću ušla celo rasistična žaljivka »idiot črni«.