Petkrat v svoji karieri je alpska smučarka Ilka Štuhec nastopila na preizkušnjah v hitrih disciplinah v Garmisch-Partenkirchnu. Daleč najboljšo uvrstitev je dosegla predlani, ko je bila na smuku, na katerem je zmagala Tina Maze, deseta. Rezultati Mariborčanke v tej sezoni kažejo, da bi se lahko na današnjem smuku in jutrišnjem superveleslalomu približala najboljši uvrstitvi. Od Slovenk bo na startu še Vanja Brodnik, ki se je izkazala z 18. mestom na prvem treningu, medtem ko je včerajšnji zaradi toplega vremena odpadel.

Ilka Štuhec je v tej sezoni osvojila 123 točk svetovnega pokala. Trenutno je na smukaški lestvici 20., na superveleslalomski pa 17. Pogled na število tekem svetovnega pokala do konca sezone kaže, da se bodo alpske smučarke v dobrem mesecu preizkusile še na devetih preizkušnjah, torej eni več kot v dosedanjih dobrih treh mesecih. »Pred menoj je še veliko tekem, na katerih bom imela lepo priložnost za uspehe. Glede na razplet dosedanjih preizkušenj v tej sezoni ne morem reči, da sem izpolnila zastavljene cilje. Po drugi strani je lahko športnik zadovoljen le, če konstantno zmaguje. Verjamem, da sem na pravi poti ter da bom še v tej sezoni pokazala, česa sem sposobna,« sredi sezone v hitrih disciplinah pravi Ilka Štuhec. Na vprašanje, v kateri prvini najbolj zaostaja za najhitrejšimi tekmicami, je Štajerka izstrelila, da po samozavesti. »Ter po finančni plati. Z ekipo si maksimalno prizadevamo na vseh ravneh. Iščemo optimalne pogoje za trening, kar v teh časih ni preprosto,« zaključuje Ilka Štuhec.

Lindsey Vonn se bolj kot z novimi mejniki obremenjuje z osvojitvijo velikega kristalnega globusa. Njena najresnejša tekmica Lara Gut je v tej sezoni zapravila številne priložnosti, da bi bolj pritiskala na ameriško zvezdnico. Zadnjo veliko priložnost je Švicarka zamudila na veleslalomu v Mariboru, kjer je na drugi progi odstopila. Posledično razlika še vedno znaša 45 točk v prid Vonnove. Ker Američanka v tej sezoni blesti v hitrih disciplinah, gre pričakovati, da bo po preizkušnjah na Bavarskem še večja. Razlika med tekmicami je v osvajanju točk v hitrih disciplinah v tej sezoni očitna. Lindsey Vonn je namreč na osmih preizkušnjah, petih smukih in treh superveleslalomih, zbrala 700 točk (sedem zmag in odstop), Lara Gut pa 393.

Spored, alpske smučarke (Garmisch-Partenkirchen), danes: smuk (ob 11.30, zmago brani Tina Weirather), jutri: superveleslalom (ob 11. uri, zmago brani Lindsey Vonn), alpski smučarji (Džongson), danes: smuk (ob 4. uri – od Slovencev bodo na startu Boštjan Kline, Andrej Šporn, Klemen Kosi in Martin Čater), jutri: superveleslalom (ob 4. uri).