Lake Louise je dnevna soba Lindsey Vonn, ki je v tem kanadskem središču dosegla že 15 zmag, kar je najuspešnejši niz posameznice na katerem koli prizorišču svetovnega pokala. Američanka bo imela na prvi pogled lažje delo kot v prejšnji sezoni, ko sta ji štrene v hitrih disciplinah mešali Anna Fenninger in Tina Maze. Kljub odsotnosti v minuli zimi najboljših alpskih smučark, bo po novem samska ameriška zvezdnica pod velikim pritiskom. Njega rojakinja Mikaela Shiffrin je namreč v tehničnih disciplinah v tako izvrstni formi, da Vonnovo v boju za veliki kristalni globus lahko rešijo le serijske zmage. Poleg dveh smukov bo v Kanadi še superveleslalom, na katerem bo najbolj zanimivo opazovati, kakšen preskok je v tej sezoni naredila Mikaela Shiffrin. Na prvem treningu ni blestela Ilka Štuhec, ki je dosegla 23. čas. Mariborčanka se je v preteklosti na smukih v Lake Louisu že dvakrat uvrstila med najboljšo petnajsterico, in sicer pred štirimi leti (bila je šesta) in predlani, ko je bila 15.

Moški se bodo v Beaver Creeku preizkusili v obeh hitrih disciplinah in veleslalomu. Junak uvodnih tekem v Kanadi Aksel Lund Svindal si bo skušal danes in jutri priboriti dodaten točkovni zalogaj pred Marcelom Hirscherjem, največji tekmec Norvežana pa bo rojak Kjetil Jansrud. Slednji je namreč poskrbel za največje razočaranje dveh tekem v hitrih disciplinah v Lake Louisu. Izmed Slovencev je na začetku sezone najbolj opozoril Boštjan Kline, ki ga v Beaver Creeku čaka prvi zrelostni izpit v sezoni. »V Beaver Creeku se še nikoli doslej nisem uvrstil med najboljših trideset. S spodbudnima uvrstitvama v Lake Louisu imam razlog za optimizem. Upam, da bom lahko še enkrat presenetil,« sporoča Boštjan Kline.

Medtem ko so v zadnjih dneh potekali treningi smuka na prizoriščih svetovnega pokala, so se drugi slovenski smučarji merili na tekmah nižjega ranga, in sicer na evropskem pokalu v Skandinaviji ter severnoameriškem v Cooper Mountainu. Na ameriških tleh se je na veleslalomu najbolj izkazala Tina Robnik, ki je zasedla osmo mesto (Maruša Ferk je bila 13., Ana Bucik pa 16.). Na dveh moških veleslalomih je bil na istem prizorišču Žan Kranjec dvakrat deveti. Obe preizkušnji je dobil Američan Tommy Ford.

V Hamsedalu na Norveškem je spodbudno začel sezono Matic Skube. Na slalomskih tekmah evropskega pokala je bil sedmi in osmi, prehitel pa je nekaj smučarjev, ki imajo na tekmah svetovnega pokala precej boljše startne številke. Med najboljših 30 sta se uvrstila še Žan Grošelj (24. mesto) in Miha Kürner (bil je 22.). Slalomska sezona svetovnega pokala se bo po odpadli novembrski preizkušnji v Leviju začela šele prihodnji konec tedna v Val d'Iseru. Omeniti kaže še zmago 17-letne Mete Hrovat na veleslalomu FIS v Funäsdalnu na Švedskem.