Resničnostni šov Kmetija: Nov začetek je že drugi dan zapored najbolj gledana oddaja slovenskih televizij, v ponedeljek pa je na prestolu kraljevala Ena žlahtna štorija. Ta je včeraj zabeležila rekordno gledanost 30,8 odstotka slovenskih televizijskih gledalcev v ciljni skupini vsi od 18 do 54 let, kar pomeni, da je priljubljeno slovensko nadaljevanko gledal vsak tretji Slovenec.

Med tremi najbolj gledanimi oddajami slovenskih televizij je bila vse tri dni tudi informativna oddaja Večerni Planet Danes, ki si jo je včeraj ogledalo 30,8 odstotka slovenskih gledalcev v ciljni skupini vsi od 18 do 54 let. Med dvajset najbolje gledanih televizijskih vsebin se uvršča tudi informativna oddaja Planet Danes ob 19. uri. Gledalci so kvalitetno vsebino prepoznali tudi v Planet Debati, ki se je že v tretjem dnevu samostojne umestitve v program uvrstila na lestvico dvajset najbolj gledanih oddaj slovenskih televizij.

Sredin večerni program Planet TV si je v povprečju ogledalo 23,2 odstotka slovenskih televizijskih gledalcev, največ pa kar 40,37 odstotka, kar pomeni 133.800 televizijskih gledalcev v ciljni skupini vsi od 18 do 54 let.

Povprečni rejting večernega termina je bil 10,5 odstotka v ciljni skupini od 18 do 54 let, najvišji pa kar 12,90 odstotka, s čimer je bila Planet TV najbolj gledana slovenska televizija v večernem terminu.

Celodnevni program Planet TV si je v povprečju pogledalo 16,7 odstotka slovenskih televizijskih gledalcev, s čimer je bila Planet TV najbolj gledana televizija dneva.

»Veseli nas, da so gledalci prepoznali kvaliteten program, ki ga ustvarjamo s sodelavci Planet TV. Naše trdo delo se je obrestovalo in vsak dan pred ekrane privabimo več ljudi. Rezultati nam dajejo nov zagon za nove kvalitetne vsebine,« je ob uspešnih rezultatih komentiral programski direktor Planet TV Gorazd Slak.

Nova epizoda Ene žlahtne štorije je na sporedu že danes ob 20. uri, sledi večerna informativna oddaja Večerni Planet Danes in resničnostni šov Kmetija: Nov začetek ob 21.25.