Kar trije kandidatimestni svetniki

Ferjanc, ki je magister ekonomije, vodi poslovni del bolnišnice že od leta 2007 in je že pred časom napovedal, da se bo potegoval za še en mandat. Čeprav je veljal za favorita, je imel premočno konkurenco, da bi s svojim program prepričal vsaj pet članov sveta zavoda. Za prosto mesto direktorja so se namreč potegovali tudi magister menedžmenta in vodja tehnične službe v bolnišnici Dejan Žohar, univerzitetno diplomirana ekonomistka Brigita Čokl in univerzitetno diplomiran ekonomist Boštjan Plešec. Čeprav v svetu zavoda odločno zavračajo namige, da je imela pri glasovanju močan vpliv lokalna politika, ne gre prezreti dejstva, da so kar trije kandidati celjski mestni svetniki. Marjan Ferjanc je član SDS, Brigita Čokl je v DeSUS, Dejan Žohar pa v SMC.

Na strokovnem področjubrez zapletov

Po pričakovanju pa se je gladko iztekel postopek imenovanja strokovnega direktorja celjske bolnišnice. Vlogo je oddal samo zdravnik Franc Vindišar, ki je to funkcijo uspešno opravljal že zdaj, zato so ga člani sveta zavoda soglasno podprli. Predsednik sveta zavoda Anton Zorko je po končanem tajnem glasovanju povedal, da je dr. Vindišar pripravil zelo natančen program, ki zajema prav vsa strokovna področja.

Marjan Ferjanc bo za poslovanje bolnišnice kot vršilec dolžnosti skrbel največ eno leto, najbrž pa se bo ponovno prijavil na razpis. Pohvali se lahko, da je letošnje polletje bolnišnica po dolgem času zaključila s pozitivnim rezultatom. Prigospodarila je nekaj več kot 60.000 evrov dobička. Pojasnil je, da je bilo letošnje leto nekoliko lažje od preteklih dveh, ker ni več prihajalo do dodatnih zniževanj cen zdravstvenih storitev ali do nepokritih stroškov plač. Za četrtino višja so bila priznana amortizacijska sredstva, povečali so se programi z dolgimi čakalnimi dobami, poleg tega je bolnišnica dobila denar za obravnavo dražjih primerov akutne obravnave. Ferjanc je prepričan, da bo poslovni izid bolnišnice uravnotežen tudi ob koncu leta.