Karlo Pintarić, zdravnik:

Kakšnih ukrepov te vlade na svoji koži nisem občutil. Menim, da bi morala vlada več pozornosti posvetiti mladim in njihovemu vstopu na trg dela, saj so možnosti, da bi po končanem šolanju dobili delo, majhne. K temu bi pripomogla drugačna politika upokojevanja. V svojem poklicu vidim, da bi mladi lahko dobili več priložnosti, a se starejši pozno odločajo za upokojitev.

Emilija Lavriha, kulturnica:

Veliko se je govorilo o novih obrazih, vendar se je izkazalo, da tudi ti novi obrazi ravnajo tako, kot so prejšnji. Dokler bomo ljudi zaposlovali zaradi njihove politične pripadnosti in ne zaradi njihove strokovnosti, tudi napredka ne bo. Čeprav trenutno beležimo gospodarsko rast, bi v prihodnje vlada morala sprejeti tudi ukrepe, ki bi spodbujali zaposlovanje mladih in s katerimi bi mlade spodbudili, da se odločijo za vpis v perspektivne programe.

Marko Ivanuš, upokojenec:

Že predvolilna kampanja Mira Cerarja je bila premišljena, brez praznih obljub, ki jih ne bi mogel uresničiti. Čeprav ima tudi ta vlada, kot vsaka do zdaj, težko delo, pa je to do zdaj najboljša slovenska vlada. Menim, da bo zdržala celoten mandat. Miro Cerar je pragmatičen in vztrajen, s svojim pristopom bo lahko veliko dosegel. Dobra popotnica je tudi njegovo poznavanje prava. Ovira te vlade je opozicija, ki onemogoča njeno delo.

Tamara Babić, študentka:

Ta vlada veliko pozornosti namenja reševanju problemov na področjih, kot sta zdravstvo in gospodarstvo, problematika nekaterih drugih področij pa zato ostaja v ozadju. Kultura je na primer vse bolj zapostavljena, denar, namenjen kulturnim projektom, pa je tudi neenakomerno porazdeljen. Predvsem mlajši umetniki težje pridejo do finančnih sredstev. Politiki bi morali tudi tesneje sodelovati s stroko.