»Repeta poznamo, še bolj poznamo Kučana. In prav tako dobro poznamo sistem, iz katerega izhajata. Tam nikoli ni bilo prostora za resnico. 50 evrov za 'izjemno biografijo' o Kučanu? Ne, hvala, raje kupim delnico NoveTV24!«

***

Dejan Kaloh, politik, svetovalec, novinar, pisatelj in publicist na politikis.si, o Repetu, Kučanu in delnicah NoveTV24.

***

Pri Repetovi knjigi gre za avtorizirano biografijo, za razliko od »izjemne biografije« Ko boter spregovori o sebi, ki jo je o nekdanjem predsedniku spisal prav Kaloh. Ta meni, da je prav on zaslužen, da je Repe časovno začel Kučanovo zgodbo z njegovim otroštvom, saj naj bi po prvotni različici Kučanovo pot želel opisovati šele od srede osemdesetih let ali še bolje z letom 1991, ko je bil Kučan že »pravi demokrat«, njegova komunistična preteklost pa že nekako »nepomembna« zgodovinska krama. Kaloha sicer ni zaznati med večjimi donatorji NoveTV24, prav tako ga ni v upravnem odboru, šele jeseni pa bo tudi javna prodaja delnic, kjer se bo dalo dobro unovčiti 50 oziroma 49 evrov.