V Franciji prepovedano odmetavanje hrane

V Franciji so se odločno lotili problema hrane v smeteh. Parlament je sprejel zakon, ki veleblagovnicam prepoveduje, da bi odvečno hrano metale v smetnjake. Po zakonu morajo vso hrano, ki je še užitna, darovati dobrodelnim ustanovam, preostalo pa kmetom za živalsko krmo ali kompost. V Franciji odvržejo od 20 do 30 kilogramov hrane na prebivalca. Vlada upa, da bodo s tem zakonom do leta 2025 količino odvržene hrane zmanjšali za polovico.

Beyoncé se je kopala v šampanjcu

Pevka Beyoncé je razhudila svoje oboževalce. V novem videu za pesem Feeling Myself, kjer prikazuje življenjski slog bogatašev, se namreč kopa v šampanjcu. Pevka v kopalno kad zliva steklenice šampanjca. Oboževalci so ugotovili, da gre za šampanjec armand de brignac, ki je poznan tudi z imenom pikov as in stane od 300 do nekaj tisoč dolarjev. Bogastvo pevke Beyoncé je sicer ocenjeno na 250 milijonov dolarjev.

Na Japonskem pomanjkanje masla

Na Japonskem je že drugo leto zapored pomanjkanje masla zaradi vse manjšega povpraševanja po mleku, zaradi česar je veliko kmetov opustilo pridelavo. Lani se je prvič zgodilo, da so morali v Tokiu v trgovinah omejiti prodajo masla na en paket na kupca, podobna omejitev pa naj bi bila tudi letos. Japonska vlada že načrtuje urgenten uvoz masla, da bi lahko vsaj delno zadovoljili povpraševanje. Vsak dan na Japonskem primanjkuje 7000 ton masla, kolikor je povpraševanje večje od ponudbe. Maslo sicer ni pomemben del japonske prehrane, ga pa v velikih količinah uporabljajo slaščičarji.