O prejetju sumljivega pisma so prvi poročali z zveze potrošnikov, kjer so prav včeraj z javno razpravo o razvpitem prostotrgovinskem sporazumu med Evropsko unijo in ZDA zaokrožili 25 let delovanja. Kuverta je bila naslovljena na predsednico zveze Bredo Kutin, odprla pa jo je njena sodelavka, ki so jo preiskovalci nato preventivno izolirali od ostalih. Kasneje se je izkazalo, da snov ni bila nevarna. Skoraj hkrati je podobna vest prišla še iz Kopra, kjer je pismo prispelo na naslov predavatelja, pogodbenega sodelavca fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije, čigar matična fakulteta je sicer v Ljubljani. Iz kuverte se je vsul bel prah, včeraj zvečer pa so na upravi za zaščito in reševanje že sporočili, da je bil prvi test prahu negativen.

Kmalu po novici z Obale je odjeknila informacija, da sta med prejemniki sumljive pošte tudi ustavno sodišče in ministrstvo za finance. Izkazalo se je, da so oboji prejeli pošiljko z iztrebki. Ti so z ustavnega sodišča romali v analizo, na ministrstvu za finance pa so smrdečo vsebino sami preusmerili v kanalizacijo.

Policijska preiskava je včeraj še potekala, tako da ni bilo znano, ali so včerajšnji incidenti povezani s podobno serijo sumljivih pisem, o kateri smo poročali konec aprila. Tudi tedaj se je izkazalo, da je šlo za lažni alarm, ki ni pustil za seboj nobenih posledic, razen ne prav nizkih stroškov intervencij. lp