»Prvi krog ni nikoli enostaven.« Če bi besede izrekla kakšna nižjerangirana teniška igralka, bi ji še verjeli, toda Simona Halep je vse prej kot to. Je trenutno tretja na svetovni lestvici in med tistimi, katerih imena se pogosto omenjajo, da bodo 6. junija na osrednjem igrišču Roland Garrosa naskakovale svojo prvo veliko zmago za grand slam. Lani ji je bila že zelo blizu, močnejša v napetem finalu je bila po treh nizih Rusinja Maria Šarapova.

Romunka je prvi krog preskočila v 75 minutah, po zmagi nad 91. na svetu, Rusinjo Jevgenijo Rodino, pa je še dodala: »Začutiti je treba igrišče in nadzorovati tekmico, ki nima česa izgubiti. Prepričana sem, da bom že v naslednjem krogu precej bolj prepričljiva.« V igri je seveda veliko, tudi 1,8 milijona evrov denarne nagrade za zmagovalko, čeprav se nad doslej zasluženim ne more pritoževati – denarne nagrade so ji navrgle osem milijonov evrov, izdatne denarce pa ji odštejeta tudi pokrovitelja Adidas in Vodafone. »Moja prioriteta je igrati dobro in osvojiti grand slam. Seveda pa si nekega dne želim postati tudi številka ena na svetu.«

Mladostniška leta igranja tenisa so zaznamovale težave s hrbtom, vzrok je bil nenavaden – ogromne prsi. Nič čudnega, da se je pri 17 letih odločila, da jih bo dala zmanjšati. In zadela v polno. »Po operaciji sem zagotovo postala boljša igralka. Močnejša sem tako psihično kot tudi fizično. Mnogi v meni sicer vidijo krhko dekletce, toda na teniškem igrišču sem vedno ambiciozna in pripravljena na boj,« dodaja 1,68 metra visoka desničarka, ki bekhend udarja z obema rokama, hkrati pa se zaveda, da ni dovolj biti dobra zgolj kot teniška igralka, temveč je pomembno, da je dobra tudi po srcu.

Nekateri pravijo, da ima zahteven značaj in da tudi zato trenerje menja kot po tekočem traku – zamenjala jih je že pet – zadnje čase pa se druži s sonarodnjakom in teniško legendo Ionom Tiriacom, nekoč menedžerjem Borisa Beckerja in skupaj z Iliem Nastasejem leta 1970 tudi zmagovalcem Roland Garrosa med dvojicami. »Je pomemben možak iz Romunije. O tenisu ve ogromno. Zelo ga spoštujem, občudujem njegovo delo, njegovi pogledi na tenis pa so mi blizu. Rada prisluhnem njegovim nasvetom in dobro se počutim v njegovi družbi,« pravi teniška igralka, ki je v svet profesionalizma vstopila leta 2008. Tiriac sicer nikoli ne izpusti pariškega turnirja, na igrišču Philippe Chatrier pa ima že 35 let tudi svojo ložo.

V Parizu se je Halepova vedno počutila dobro, saj je na Roland Garrosu slavila že kot mladinka, nase pa je najbolj opozorila v letu 2013, ko je dobila svojih prvih šest turnirjev WTA, kar je pred njo nazadnje leta 1986 uspelo Nemki Steffi Graf, ki pa je slavila zmago celo na sedmih.