Za Rogljevo je to četrta uvrstitev na zmagovalni oder v tej sezoni. Z novim uspehom je v skupnem seštevku ohranila četrto mesto.

V finalu sta nastopili še dve Slovenki. Maja Vtič (222,3) je bila 11., točke pa je s 30. mestom osvojila tudi Eva Logar (204,6). Katja Požun je bila po prvi seriji diskvalificirana, zaradi za malenkost prevelikega odstopanja pri tekmovalnem dresu. V prvi deseterici v skupni razvrstitvi svetovnega pokala sta trenutno dve Slovenki poleg Rogljeve še Vtičeva na osmem mestu.

Rogljeva, ki je v Lillehammerju zmagala, v Saporu in Zau pa je bila tako kot v Hinzenbachu tretja, si je v prvi seriji druge tekme v Hinzenbachu s skokom 88,0 m tretje izhodišče delila z Američanko Nito Englund. Slednja je nato v finalu nazadovala, slovenska junakinja pa je ohranila mirno kri in s 87,5 m obranila tretje mesto. "Sem vsekakor zadovoljna, predvsem po včerajšnji smoli. Vesela sem, saj so bili skoraj vsi moji navijači ob skakalnici. Bila je lepa tekma na zahtevni skakalnici, na kateri se je treba hitro prilagoditi. Kot kaže, nam to hitro uspe," je po tekmi dejala Rogljeva.

"V zadnjih 14 dneh so se nam izmikale stopničke, danes pa smo spet na njih. Špela je pokazala, da jo včeraj smola ni vrgla iz tira. Danes smo ostali brez Urše Bogataj, ki je odšla na mladinsko svetovno prvenstvo. Maja ni bila tako sveža kot včeraj, a je 11. mesto lep uspeh. Vem, da je sposobna biti višje in tudi bo. Eva pa je nastopila slabše in ni bila podobna včerajšnjemu drugemu skoku. Splošna ocena je odlična, saj smo bili na stopničkah," je razmišljal glavni trener Sten Baloh.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v romunskem Rasnovu. Do konca sezone je sicer še pet preizkušenj, z domačim vrhuncem v Ljubnem ter sklepnim dejanjem sezone v Oslu. Vmes bo še svetovno prvenstvo v Falunu.

Slovenija v pokalu narodov trenutno zaseda četrto mesto, vodi Avstrija, pred Slovenijo pa so še Nemčija in Japonska.