Janežič je normo za EP izpolnil 25. januarja, ko je zmagal na Dunaju s 47,08. »Ne vem, kaj naj rečem. Že pred tednom dni sem bil presenečen. Danes sem pričakoval podoben izid, ne pa tudi državnega rekorda. Izjemno sem zadovoljen. Nastopil bom še na državnem prvenstvu, drugih tekem ne bom imel več. Odšel bom na priprave v Budimpešto za teden dni in izpolnil formo. Teden dni pred EP pa bom doma,« je bil vesel Janežič.

»Še naprej bom vadil pod vodstvom trenerja Roka Predaniča kot doslej. Lanskemu sva dodala en trening, v ponedeljek treniram dvakrat na dan. Spremenila sva tudi delo na moči, fitnes sem imel letos le po enkrat tedensko. To je moje telo veliko bolje sprejelo. Prej sem vaje za moč delal tudi v četrtek, vendar sem bil potem v teku preveč 'zakrčen'. Poleg tega letos z mano trenira tudi Gregor Grahovac. Prej sem treniral več ali manj sam, sedaj pa se pozna, ker je na treningih družba in konkurenca. Kot sem dejal, nastopil bom le še na DP v krožnih tekih v Linzu, in upam na čim boljše priprave za EP,« je pojasnil Janežič.

Mednarodne norme za evropsko dvoransko prvenstvo v Pragi so izmed slovenskih predstavnikov izpolnili kot zadnja Maruša Černjul (Kladivar Celje) po slavju v skoku v višino na mitingu v ZDA (1,85 m), Marina Tomić (Kladivar) na 60 m ovire, Maja Mihalinec (Velenje) na 60 m, v troskoku pa Saša Babšek (Slovenska Bistrica) in Koprčanka Snežana Vukmirović (Mass Ljubljana).