Brady že šestič na Super Bowlu

Podajalec New Englanda Tom Brady bo 1. februarja v Glendalu že šestič igral na Super Bowlu, s čimer je prehitel prav tako legendarnega Johna Elwaya. Brady je na tekmi proti Indianapolisu podal za tri zadetke, tekač LaGarrette Blount pa je pretekel 148 jardov in dosegel tri "touchdowne".

Trener New Englanda Bill Belichick je s tem dosegel svojo 21. zmago v končnicah ter podrl rekord Toma Landryja. Patrioti bodo v začetku februarja igrali že na svojem osmem Super Bowlu, s čimer so se po številu nastopov izenačili z rekorderjema Dallasom in Pittsburghom.

Branilci naslova "viseli" vse do zadnjih trenutkov

New England je doslej trikrat osvojil naslov prvaka, in sicer v letih 2001, 2003 in 2004. Prav New Englandu je nazadnje uspelo ubraniti naslov leta 2004, zdaj bodo to poskusili še v Seattlu.

Branilci naslova so pred domačimi navijači "viseli" vse do zadnjih trenutkov. Zaostajali so že z 0:16 po polčasu in s 7:19 v zadnji četrtini. Nato pa so v manj kot minuti dosegli dva zadetka, v podaljšku pa je podajalec Russell Wilson, ki je sicer vrgel kar štiri prestrežene podaje, takoj našel lovilca Jermaina Kearsa in odločil tekmo.