Boj za tretje mesto je dobil Norvežan Henrik Kristoffersen (+1,64). Razočarani so v nemškem taboru. Felix Neureuther je po prvi vožnji na drugem mestu zaostal 55 stotink sekunde, a v finalu ni ubranil prednosti in je z zaostankom 1,75 sekunde osvojil peto mesto. Pred njim se je uvrstil rojak Fritz Dopfer, ki je bil stotinko sekunde hitrejši.

Ameriški veleslalomski as, svetovni in olimpijski prvak v disciplini, Ted Ligety je na zadnjem moškem veleslalomu pred svetovnim prvenstvom na domačih tleh v Vailu in Beaver Creeku ostal brez uvrstitve na zmagovalni oder, tekmo je končal na sedmem mestu (+1,86).

Zato pa je bil razred zase Hirscher. Avstrijec, na njegovem računu je že 776 točk, je v Adelbodnu vpisal še 29. zmago v svetovnem pokalu. S šesto zmago v tej zimi je še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala. Norvežan Kjetil Jansrud (624) zaostaja že 152 točk. Hirscher s 460 točkami vodi tudi v posebnem veleslalomskem seštevku, prvi izzivalec Ligety zaostaja 138 točk.

"Lahko rečem, da v veleslalomu še nikoli nisem imel tako dobrih občutkov kot zdaj. Bilo je zelo težko, Adelboden je le najtežji veleslalom na svetu, za nameček pa je bil še sneg precej mehak. V bistvu je blazno dobro, da smo sploh imeli tekmo ob temperaturah deset stopinj nad ničlo," je dejal Hirscher.

Petindvajsetletnemu Salzburžanu zelo ustreza klasično prizorišče v Bernskih Alpah, kjer je še petič zmagal, v letih 2012, 2013 in 2014 je bil nepremagljiv v slalomu, letos in pred tremi leti pa v veleslalomu. S petimi zmagami na tem prizorišču se je izenačil z rekorderjem slovitim Švedom Ingemarjem Stenmarkom, ki pa je vseh pet zmag v Adelbodnu vpisal v veleslalomu.

Hirscher lahko že v nedeljo postane tekmovalec z največ zmagami na tem prizorišču, saj bo na sporedu slalom. Na startu nedeljskega slaloma bo tudi Slovenec Matic Skube, ki bo na zahtevnem prizorišču, kjer je bil najboljši 12. pred štirimi leti, lovil svoje prve letošnje točke.

Tako Žan Kranjec kot Mišel Žerak nista končala prve vožnje. Kranjcu se je po prvem oziroma drugem vmesnem času še nasmihal finale, nato pa je v enem izmed levih zavojev sledil zdrs na bok, zaradi česar je zgrešil naslednja vrata. Žerak je na progi Chuenisbärgli odstopil kmalu po prvem merjenju vmesnega časa.

"Žan je smučal zelo dobro in imel obetajoč drugi vmesni čas. Na prelomnici pa je nato naredil nekaj napak, skočil iz smeri in zaradi tega nadaljeval bolj nervozno. Mislil je, da je izgubil veliko časa in ubral preveč direktno pot. Pri vratih se je naredil rob, zaradi prevelike teže na zgornji smučki pa je padel. Res škoda, saj je smučal dobro. Je pripravljen in mislim, da če bi nadaljeval v takem tempu, bi bil uvrščen okoli 20. mesta. To je bila lepa priložnost in škoda je, da gredo tekme mimo na tak način. Mišel še ni zrel za takšne tekme, tako da bo moral iti po izkušnje na tekme nižjega ranga, saj še ni psihično pripravljen. Moram pa reči, da so bili pogoji zelo težki, v finale se je uvrstil samo en smučar s številko, višjo od 30," je slovenska nastopa ocenil glavni trener tehničnih disciplin Mitja Kunc.