Hujšanje utegne biti naporno, poleg tega pa še dolgotrajno. Da boste imeli pri tem kar največ naravne pomoči, si lahko pomagamo z napitki, ki delujejo razstrupljujoče in nam pomagajo očistiti telo, poleg tega pa še skrbijo za izboljšanje metabolizma in telo spodbujajo h koriščenju maščobnih zalog.

Zeleni čaj

V mnogih kulturah je pitje zelenega čaja stalnica, pri nas pa se ta zdravi napitek šele uveljavlja. Večina nas je namreč vajena zeliščnih in sadnih čajev, ki imajo ravno tako lahko zdravilne lastnosti, a kar se tiče čiščenja telesa in spodbujanja metabolizma, se z zelenim ne morejo primerjati. Zeleni čaj je naravno sredstvo za razstrupljanje oziroma odstranjevanje toksinov iz telesa, dnevno pa ga je za opazen učinek potrebno spiti od tri do pet skodelic. Poleg zelenega čaja pomagajo pri čiščenju tudi regratov, ingverjev in metin čaj.

Slana voda

Marsikdo si težko predstavlja, da je lahko slana voda primerna za čiščenje telesa, saj nas zdravniki vedno opozarjajo pred nevarnostjo uživanja prevelikih količin soli. Res je, sol škoduje ledvicam, vendar je vsake toliko odlična za razstrupljanje. Napitek s soljo pripravimo tako, da v enem litru mlačne ali rahlo tople vode raztopimo eno do dve žlici morske soli. Dobro premešamo, da se sol stopi. Slano vodo nato počasi popijemo. Čiščenja s slano vodo se lotite zgolj takrat, ko imate popoln mir, veliko časa, predvsem pa takrat, ko ste doma in brez obveznosti – uživanje slane mlačne vode lahko namreč tudi hitro pripelje do slabosti.

Brusnični sok

Pri nas brusnic ni v izobilju in tudi na vrtovih za našimi hišami ne rastejo, zato je treba brusnični sok kupiti. Najbolje, da ga poiščete v trgovinah z zdravo prehrano. V splošnih živilskih prodajalnah boste brusnični sok ravno tako našli, a bodite pozorni na delež sadja in na to, katere vrste sadja dejansko vsebuje. Brusnični sok pospešuje metabolizem ter pomaga zaloge maščobe pretvoriti nazaj v energijo, ki jo lahko telo porabi. Pogosto se brusnični sok uporablja tudi po prekrokani noči, saj odpravlja posledice alkohola, marsikdo pa ve povedati tudi, da iz telesa čisti nikotin in je odličen pomočnik pri odvajanju od kajenja. Liter stoodstotnega brusničnega soka na dan vaše telo v štirih dneh očisti nikotina.

Limonada s kajenskim poprom

Limonin sok vsebuje obilo vitamina C, poleg tega pa je tudi odličen pri čiščenju telesa in hujšanju. Ožemite limone in si pripravite limonado, ji primešajte nekaj ščepcev kajenskega popra ter jo osladite z javorovim sirupom. Napitek srkajte čez dan in hitro se vam bo poznalo pri kilogramih, poleg tega pa boste imeli tudi lepšo kožo.

Kumara in limona

Tako za kumare kot za limone vemo, da so učinkovite pri hujšanju, to pa so potrdili tudi strokovnjaki. V mešalnik dajte eno kumaro, narezano na koščke, in jo zmeljite skupaj s sokom polovice limone. Napitek spijte dvakrat dnevno in vaš metabolizem se bo takoj pospešil.

Sok zelja

Ne sliši se najbolj okusno, a sok zelja je odličen za čiščenje jeter – čiščenje jeter pa pomeni nadaljnje čiščenje celega telesa. Seveda vam ni treba piti stoodstotnega soka zelja, temveč lahko v mešalnik poleg zelja nadevate še korenje in hruške, da je okus nekoliko bolj prijeten.

Zeljna juha

Da lahko z zeljno juho izgubimo precej kilogramov, je že bilo dokazano, a prav tako tudi to, da je dieta z zeljno juho izjemno nezdrava, saj telo zgolj z njo ne dobi zadostne količine hranil. Kljub temu pa velja zeljno juho pripraviti, jo nadevati v mešalnik in spremeniti v napitek. Z njim se boste očistili in pospešili presnovo. Če tak napitek enkrat dnevno nadomesti vaš dnevni obrok, pa je hujšanje še enostavnejše.

Vir: www.delimano.si