Odstranite nezdrave prigrizke iz hiše

Z »odstranite« seveda nikakor ne mislimo »pojejte« - upamo, da je to jasno! Med prazniki ste verjetno dobili tono sladkarij, v vašem hladilniku pa se morda še vedno skrivajo ostanki prazničnih jedi - seveda pa vam vse to povzroča precejšnje skušnjave. Ostanke hrane vrzite stran, jih podarite ali zamrznite, sladkarije pa odnesite v službo ali jih podarite sosedom. Obdarjenci bodo zadovoljni, vi pa boste ostali zdravi, resnično popolna kombinacija! Verjemite nam, nikakor ne potrebujete še dodatnih skušnjav - razstrupljanje bo dovolj naporno tudi brez njih!

Dom napolnite z zdravo hrano

Ko ste iz svojega doma odstranili nezdravo hrano, je čas, da ga napolnite z zdravimi prigrizki. Če v vašem hladilniku in na vaših policah ne bo drugega kot zdrava hrana, boste to pač pojedli, kajne? In kaj bi bilo najbolje kupiti? Tone sadja in zelenjave, nemastne beljakovine in, če se nikakor ne morete odreči prigrizkom, tudi nekaj suhega sadja in oreščkov - precej boljša izbira so kot čips in sladkarije. Poskrbite, da bo hrana pripravljena na zaužitje. Precej lažje je namreč preprosto odpreti vrečko z nezdravo hrano kot pa olupiti in narezati jabolko, zato že vnaprej operite, olupite in narežite sadje in zelenjavo - tako bo precej več možnosti, da jih tudi dejansko pojeste.

Naj fizična aktivnost postane del vašega vsakdana

Telovadba spada med najbolj učinkovite oblike razstrupljanja, poleg tega pa vam bo pomagala tudi, da čez vso zimo ostanete zdravi, ohranjate svojo postavo v top formi in se na splošno počutite precej bolje. Nimate časa za vadbo? Vsi vemo, da je to le izgovor; čas za vadbo si morate preprosto vzeti! Če res ne gre, pa si zjutraj privoščite nekaj minut joge, za to se prav vedno najde čas. Seveda lahko tudi pešačite do službe, vozite sobno kolo med gledanjem televizije ali pa si zvečer, ko družina končno zaspi, privoščite pol ure teka.

Privoščite si zdrav zajtrk

Obilen, zdrav zajtrk ima več kot le eno prednost. Dal vam bo dovolj energije, da začnete svoj dan, obenem pa vam bo tudi preprečil, da bi si kasneje privoščili nezdrav prigrizek. Vsi namreč vemo, kako težko je iti mimo pekarne, ne da bi si kupili vsaj en sveže pečen in dišeč rogljiček ... Dober zajtrk poskrbi tudi za dobro motivacijo, saj vam bo pomagal, da se svojega načrta držite skozi ves dan. Ne nazadnje ste tako dobro začeli, da bi bilo škoda kasneje popustiti ...

Obroke začenjajte z zelenjavno juho

Okusna zelenjavna juhica je pravi blagoslov za vaše telo: podari mu namreč vitamine, minerale in vlaknine, ki jih nujno potrebuje, poleg tega pa poskrbi za dodaten odmerek vode, ki jo potrebujete tudi v zimskem času. Juha vas bo tudi prijetno segrela, kar ob hladnih zimskih dneh nikakor ne bo odveč! In še najboljši del? Topla juha bo učinkovito napolnila vaš želodec, zato boste v nadaljevanju obroka pojedli manj drugih, bolj kaloričnih jedi.

Privoščite si vsaj osem ur spanja vsako noč

Priznajte, pravkar ste se navdušili nad tem seznamom! In ne, ne šalimo se, spanec je dejansko točno tisto, kar potrebuje vaše telo, da se razstrupi in se vrne nazaj v pravo formo. Ne nazadnje je noč čas, ko se vaše telo sprosti, regenerira in obnovi, zato mu morate priskrbeti dovolj časa za vse te procese. V posteljo se torej odpravite zgodaj in si vsako noč privoščite dovolj spanca. Vaše telo vam bo hvaležno, počutili se boste občutno bolje, lahko pa se vam celo zgodi, da boste malce shujšali - in vse to kar med poležavanjem v vaši udobni postelji.

Obdajte se z ljudmi, ki imajo podobne cilje

Če se odločite, da boste nehali piti, se verjetno ne bi smeli obkrožiti z ljudmi, ki nenehno hodijo na zabave. Če želite nehati kaditi, kadilci verjetno ne bodo najboljša družba za vas. Že veste, kam pes moli taco, kajne? Če se želite razstrupiti in začeti bolj zdrav življenjski slog, se morate obdati z ljudmi, ki imajo podobne cilje - vsi drugi bodo slabo vplivali na vas in vam celoten proces le še otežili, tega pa si prav gotovo ne želite.

Vir: www.delimano.si