Ob pokritih drsališčih v dvoranah Tivoli in Zalog, ki ob določenih terminih odpreta vrata tudi rekreativnim drsalcem, lahko letošnjo zimo svoje spretnosti na drsalkah ljubitelji ledu preizkusijo še vsaj na dveh drsališčih na prostem.

V Tivoliju in na Trgu republike

Nedaleč od tivolske dvorane, kjer je ledena površina za rekreativce rezervirana ob četrtkih, sobotah in nedeljah, je podjetje Birt 1. decembra v parku Tivoli odprlo dobrih 800 kvadratnih metrov veliko drsališče na prostem. Drsališče je del že tradicionalne zimske ponudbe tamkajšnjega športno-zabaviščnega parka Lumpi. Za obiskovalce je odprto vsak dan med 16. in 21. uro, ob koncih tedna in praznikih tudi v dopoldanskem času. Drsalcem je na izposojo na voljo 270 parov drsalk. »Dokler temperature ne presežejo šestnajstih stopinj, lahko priprava ledu poteka brez težav. Trenutno je led odličen, drsališče pa je pod streho, tako da tudi slabo vreme ne vpliva na njegovo kakovost,« je pojasnil direktor podjetja Matej Balažic. Kljub temu si, dodaja, želijo nekoliko bolj zimskih razmer. »Obisk je boljši kot lani, a zaradi visokih temperatur ljudje še ne razmišljajo toliko o zimskih športih. Sneg in hladno vreme bi zagotovo pripomogla k pravemu zimskemu razpoloženju,« je prepričan Balažic.

Na prostem bodo lahko Ljubljančani letos drsali tudi v središču mesta, kjer je podjetje Lucky Luka v sklopu dogodka Ice fest na Trgu republike postavilo kar 1800 kvadratnih metrov veliko drsališče. Na ploščadi bi se morali v minulih dneh hokejisti HDD Telemacha Olimpije že pomeriti s svojimi nasprotniki v ligi EBEL, a sta bili tekmi prestavljeni v Halo Tivoli. Zaradi priprave ledu, treningov hokejistov in slabega vremena rekreativni drsalci tako ledene ploskve še niso preizkusili, a organizatorji obljubljajo, da bodo na led lahko stopili že danes. »Drsališče bo odprto vsak dan od 8. do 24. ure,« je v imenu organizatorjev napovedala Katja Bučan in dodala, da bodo podroben spremljevalni program objavili takoj, ko bo znano, če bo 23. in 28. decembra Trg republike gostil še dve hokejski tekmi.

V minulih letih so svoje spretnosti na ledu lahko preizkusili tudi obiskovalci nakupovalnega središča BTC, kjer je bil obisk drsališča brezplačen. Letos bo drsališče na Trgu mladih zamenjal Park veselja. »To je snežni poligon za najmlajše, vendar čakamo na primerne vremenske razmere,« je o poligonu, kjer se bodo otroci lahko učili prvih smučarskih zavojev, sporočila direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostjo Maja Oven. Park bo odprt od ponedeljka do petka med 12. in 20. uro ter od 10. do 20. ure v soboto in nedeljo. »Če bodo organizatorji našli sponzorje, bo poligon brezplačen, BTC pa brezplačno prispeva prostor in promocijo,« dodaja Ovnova.