Je odhod Mirze Begića močno prizadel slačilnico?

Zagotovo je to na nas pustilo nekaj psiholoških posledic, saj je Begić odšel praktično čez noč. Sicer smo vedeli, da bo do tega enkrat prišlo, a se je vse odvilo izredno hitro. V torek po večernem treningu nam je dejal, da bo podpisal za Laboral Kutxo, včeraj pa je že odpotoval. Vemo, kaj je pomenil tej ekipi. Toda v Debrecenu in Rigi smo dokazali, da tudi brez njega lahko zmagujemo. Imamo potencial in kakovost, tako da en poraz pri tem ne more veliko spremeniti.

Zagotovo pa se boste nekaj časa privajali na dejstvo, da vam Begić v obrambi ne krije več hrbta?

Res je. Sedaj smo na centrskem položaju ostali le z Alenom Omićem, ki ima ogromno talenta in bo sedaj dobil veliko priložnosti. A bi bilo nesmiselno na njegova pleča polagati preveliko breme. Star je dvaindvajset let in trenira dobro, a je obramba v vsaj petdesetih odstotkih stvar izkušenj. Begić ni bil eden najboljših obrambnih igralcev le pri nas, ampak bo to tudi sedaj v evroligi. Ko veš, da je takšen igralec za tabo in ti ob vsaki napaki ščiti hrbet, je to velik plus, saj lahko zato igraš veliko bolj agresivno.

Posledice Begičevega odhoda so bile vidne tudi pri skoku. Tu boste morali breme prevzeti tudi branilci, kajneda?

V skok se bomo poskušali vključevati, kolikor se bo dalo. Težko je dobivati tekme, če ga izgubiš.

Osebno vam met od vrnitve v zeleno-beli dres nikakor ne steče. Je to sedaj morda že stvar psihološke narave?

Pri meni je želja verjetno celo večja od trenutnih sposobnosti. Fizično sem dobro pripravljen, psihično pa še ne. Čim hitreje se želim vrniti v stare tirnice, a kot kaže, bom moral biti bolj potrpežljiv, kot sem si predstavljal. Poskušam z meti, a mi nikakor ne steče. Delam pa sedaj precej več stvari, ki jih v preteklosti nisem, predvsem pri obrambi. Potreboval bi kakšno dobro tekmo, da dobim samozavest, a se s tem nočem pretirano obremenjevati. Konec koncev je najpomembneje, kako igra ekipa. Posamezniki smo v drugem planu.

Pogostokrat poizkušate tudi z meti po meter izza črte za tri točke, čeprav ste v preteklosti dejali, da tega ne boste več počeli.

Takšne situacije na tekmi enostavno pridejo. V igri še ne najdem pravega ritma, z eno noro trojko pa se lahko vse spremeni. Vem pa, da to ni dobro za ekipo. Edino, če zadenem (smeh). Se pa poizkušam tega odvaditi.

V soboto vas ne čaka nič lažje delo kot v sredo, saj v ligi ABA gostujete pri Budućnosti.

Budućnost je za moje pojme druga najboljša ekipa v ligi ABA. V Podgorici je morda še težje igrati kot v Beogradu proti Crveni zvezdi ali Partizanu. Trener Pipan nam je že pred obračunom z Bešiktašem dejal, da moramo spodrsljaj proti Metalcu nekje nadoknaditi, in obračun proti Budućnosti bo prva prava priložnost za kaj takšnega. Podobno bo tudi proti Cedeviti in Partizanu v gosteh. Črnogorsko moštvo je vredno spoštovanja, a mi v Podgorico ne potujemo z belo zastavo.