Celovčani so se v začetku nove sezone znašli v krizi, sodu je izbil dno polom proti Linzu na domačem ledu (0:9). Moštvo se je znašlo na repu lestvice v družbi edinega slovenskega ligaša Telemach Olimpije. Po tem porazu se je po le štirih krogih nove sezone tudi poslovil trener Martin Stloukal. Vodstvo kluba se je podalo v lov na okrepitve, ki bi prinesle spremembe, med prvimi novinci pa je Urbas.

Slovenski reprezentant je nazadnje igral za nemškega prvoligaša Red Bull München v ligi DEL, dosegel je 20 točk na 41 tekmah. Poleti je bil teden dni tudi na preizkusu v poletni pripravljalni ligi pri NHL ekipi Washington Capitals, pred novo sezono pa se z bavarskim klubom ni dogovoril za podaljšanje sodelovanja.

Celovški klub je na svoji spletni strani sporočil, da je 192 centimetrov visoki napadalec, ki je na reprezentančni ravni Avstrijcem povzročil precej sivih las tako na olimpijskih igrah v Sočiju kot na drugoligaškem svetovnem prvenstvu v Južni Koreji, že prišel na avstrijsko Koroško.

V pogodbi, ki sta jo strani sklenili do konca letošnje sezone, je tudi določilo, ki obema stranema dopušča predčasno prekinitev do začetka novembra.