»Aplikacije obvladujejo naša življenja. Do leta 2018 naj bi njihova prodaja že dosegla 80 milijard ameriških dolarjev,« se glasi promocijski video za projekt Applycaid. Dejstvo je, da število uporabnikov pametnih mobilnih naprav povsod narašča. S tem pa se v naša življenja prikradejo tudi aplikacije. Poslovanje z njimi je več kot dobičkonosno, prav to pa želi izkoristiti Applycaid.

Namen projekta je snovanje iger za pametne naprave, dobiček od prodaje pa bo namenjen za nakup cepiv za zdravljenje bolezni kot so aids, tuberkuloza, rumena mrzlica, ošpice. »Cepiva so najcenejši način, da rešimo življenja. Vsakdo, ki bo kupil aplikacijo, ali pa znotraj nje opravil določen nakup, bo lahko izbral, za nakup katerega cepiva bi rad namenil denar.«

Avtorji projekta stavijo predvsem na igre, saj naj bi povprečen uporabnik pametne naprave kar 40 odstotkov uporabe namenil prav tem. »Zbiranje denarja na ta način postane zabavno in nemoteče dejanje. S tem, ko bomo veselo igrali igre, bomo hkrati omogočili veselje še drugim, ki nujno potrebujejo pomoč,« poudarja video Applycaid.